Μίλτος Τεντόγλου: Κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα

Πέταξε στους αιθέρες του Όρεγκον αγγίζοντας το όνειρό του!

Δείτε το ρεπορτάζ από το  το Μεσημεριανό Δελτίο Ειδήσεων του Star

Το πρώτο μετάλλιο για την Ελλάδα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ανοικτού Στίβου που διεξάγεται στο Ορεγκον των ΗΠΑ, κατέκτησε τα ξημερώματα ο Μίλτος Τεντόγλου στο μήκος. Ο Έλληνας πρωταθλητής έχασε το χρυσό στο... νήμα από τον Κινέζο Γουάνγκ.

Κορυφαία επίδοση στον κόσμο ο Τεντόγλου με 8.36μ.

Ο πρωταθλητής του μήκους κρατούσε το χρυσό παγκόσμιο μετάλλιο, το μοναδικό που λείπει από την πλούσια συλλογή του, μέχρι την τελευταία προσπάθεια. Είχε καλύτερο άλμα στα οκτώ μέτρα και τριάντα δύο εκατοστά, αλλά είδε τον Κινέζο αντίπαλο του να του κλέβει την... μπουκιά από το στόμα στο φινάλε για μόλις τέσσερα εκατοστά, κερδίζοντας έτσι το αργυρό μετάλλιο.  

Παραλίγο... χρυσός ο Μίλτος Τεντόγλου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ανοικτού Στίβου

Παραλίγο... χρυσός ο Μίλτος Τεντόγλου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ανοικτού Στίβου /Φωτογραφία Eurokinissi

Η απογοήτευση μεγάλη, αλλά το χρυσό παιδί του ελληνικού αθλητισμού αντέδρασε για άλλη μια φορά με το δικό του μοναδικό στιλ. «Είχα καλό σερί, κρίμα, κρίμα... αλλά να σας πως την αλήθεια με οκτώ τριάντα δύο θα ήταν ντροπή να κερδίσω. Καλύτερα δεν πειράζει... δε με νοιάζει δηλαδή, ή θα πηδούσα οκτώ πενήντα ή αμα δεν πηδούσα ας μην έπαιρνα και μετάλλιο. Δηλαδή και να μην έπαιρνα μετάλλιο το ίδο πράγμα είναι, αφού δεν πέτυχα ούτε ένα άλμα», δήλωσε.

Στίβος: Στην κορυφή του κόσμου ο Μίλτος Τεντόγλου – «Πέταξε» στα 8.55μ.!

Ο 24χρονος πρωταθλητής από τα Γρεβενά έκανε άκυρο πρώτο άλμα, αλλά στη συνέχεια ήταν εντυπωσιακά σταθερός. «Δεν ξέρω τι πήγε λάθος, αλλά ήταν πολύ κοντά τα άλματα μου... το χειρότερο μου άλμα ήταν οκτώ είκοσι, αλλά δε μου ξέφυγε ούτε ένα άλμα», συμπλήρωσε.

Αυτό ήταν το πρώτο μετάλλιο του Τεντόγλου σε Παγκόσμιο Ανοιχτού Στίβου και το πρώτο για την Ελλάδα στο αγώνισμα του στη διοργάνωση.

Δείτε ολόκληρο το Μεσημεριανό Δελτίο Ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top