Ολυμπιακοί Αγώνες: Στους «16» ο Στέφανος Τσιτσιπάς

Νίκησε τον Αμερικανό Φράνσις Τιαφοέ

Στους «16» προκρίθηκε ο Στέφανος Τσιτσιπάς μετά τη νίκη του κόντρα στον Αμερικανό Φράνσις Τιαφοέ (Νο54) με 6-3, 6-4. Ο 22χρονος βρίσκεται πλέον στον τρίτο γύρο του Ολυμπιακού Τουρνουά τένις.

Ο Τσιτσιπάς πήρε και ρεβάνς για τον αποκλεισμό του από τον Τιαφόε στον πρώτο γύρο του Wimbledon, πριν από λίγες εβδομάδες. Αντίπαλος του Τσιτσιπά στους «16» θα είναι ο νικητής του ματς ανάμεσα στον Γάλλο Ούγκο Ιμπέρ και τον Σέρβο Μιομίρ Κετσμάνοβιτς. 

Ολυμπιακοί Αγώνες: Μεγάλη πρόκριση στις «16» για τη Μαρία Σάκκαρη

Στο αγωνιστικό μέρος, ο Τσιτσιπάς κέρδισε σχετικά εύκολα το πρώτο σετ σε 39 λεπτά, καθώς προηγήθηκε με 0-3 και 1-4. Αν και ο Τιαφόε αντέδρασε μειώνοντας σε 3-5 απέναντι στο Νο 4 της παγκόσμιας κατάταξης, ο Έλληνας τενίστας ήταν κυρίαρχος στο τελευταίο game του πρώτου σετ για το 3-6. Ο Τσιτσιπάς ήταν απόλυτα συγκεντρωμένος στο παιχνίδι του, είχε μόλις 8 αβίαστα λάθη σε αυτό το πρώτο σετ, παραχωρώντας μόλις 3 πόντους στο 1ο service (14/17) και γενικά βγάζοντας περισσότερη ενεργεία στο κορτ. 

Ολυμπιακοί Αγώνες: Αγχώθηκε αλλά νίκησε ο Τσιτσιπάς 

Ο Αμερικανός, πάντως κατάφερε να πάρει το πρώτο game του δεύτερου σετ, έκανε και το 2-1, για να αντιδράσει ο Στέφανος Τσιτσιπάς κάνοντας το 2-4. Μετά το 3-4 από τον Τιαφόε, ο 22χρονος τενίστας δεν άφησε περιθώριο στον αντίπαλό του στο επόμενο game, εμφανίστηκε ακόμη καλύτερος από τη θέση του service, ήταν εξαιρετικός στις επιστροφές και έπαιζε με μεγαλύτερη άνεση στις γραμμές. Ο Τσιτσιπάς έκανε εύκολα το 3-5. Και μετά το 4-5 του Τιαφόε, ο Τσιτσιπάς ήταν σαρωτικός για το 4-6, αποδεικνύοντας πως είναι ένα από τα μεγάλα φαβορί για το βάθρο. 

«Μεγάλο πλεονέκτημα η συγκέντρωσή μου»

Όπως είπε ο Στέφανος Τσιτσιπάς, μεγάλο πλεονέκτημα του έδωσε η συγκέντρωση που είχε. «Ήταν μια καλή εμφάνιση. Κατάφερα και ήμουν συγκεντρωμένος από την αρχή μέχρι το τέλος του αγώνα. Τα επίπεδα συγκέντρωσης ήταν πολύ υψηλά και αυτό σίγουρα μου έδωσε μεγάλο πλεονέκτημα σήμερα σε όλη αυτή τη διαδικασία. Είμαι χαρούμενος που κατάφερα και βρήκα λύσεις σε οποιοδήποτε πρόβλημα υπήρξε μέσα στο γήπεδο μέχρι τώρα και φυσικά η επίδοση θα έλεγα πως ήταν πολύ κοντά στο να είναι εξαιρετική».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top