Ολυμπιακοί Αγώνες: Η ΕΡΤ απαντά για τη μη μετάδοση του αγώνα του Γκιώνη

«Κάνουμε προσπάθεια να δείχνουμε όλους τους αθλητές μας»

Ολυμπιακοί Αγώνες

«Καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια για να δείχνουμε όλους τους αθλητές μας» αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή του ο Γιώργος Λυκουρόπουλος, διευθυντής Αθλητικού Τμήματος ΕΡΤ.

Η δυσαρέσκεια της ΕΟΕ για τη μη μετάδοση της προσπάθειας του Πετρούνια

Ο κ. Λυκουρόπουλος αναφέρθηκε συγκεκριμένα στην πρόκριση του Έλληνα πρωταθλητή στο Πινγκ Πονγκ Παναγιώτη Γκιώνη. «Μόλις έγινε γνωστό πότε αγωνίζεται, υπήρξε γραπτό αίτημα της ΕΡΤ προς την καθ’ ύλην αρμόδια εταιρεία παραγωγής Olympics Broadcasting Services (ΟΒS), με την οποία έχει συμβληθεί η Δημόσια Τηλεόραση, για να μεταδοθεί και ο δεύτερος αγώνας του» σημείωσε χαρακτηριστικά. Ωστόσο το αίτημα απορρίφθηκε.

Από τη μεριά της, η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή ανήρτησε ένα tweet όπου αναρωτιέται για τον λόγο που δε μεταδόθηκε ο αγώνας του Γκιώνη.

Υπενθυμίζεται ότι παρόμοιο περιστατικό είχε συμβεί και πριν από λίγες ημέρες, με τον Λευτέρη Πετρούνια να εκφράζει την έντονη δυσαρέσκειά του που η ΕΡΤ δε μετέδωσε πλάνα από την προσπάθειά του.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΡΤ 

«Η ΕΡΤ, όπως όλα τα εθνικά δίκτυα που καλύπτουν τους Ολυμπιακούς Αγώνες, καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να μεταδώσει ζωντανά όλες -ει δυνατόν- τις προκριματικές προσπάθειες των αθλητών της χώρας μας. Έτσι συνέβη και με τον πρωταθλητή μας στο Πινγκ Πονγκ Παναγιώτη Γκιώνη, που αγωνίστηκε σε δεύτερο προκριματικό αγώνα σήμερα το πρωί. Αμέσως μόλις έγινε γνωστό πότε αγωνίζεται -μετά την πρώτη πρόκρισή του που η ΕΡΤ μετέδωσε live- υπήρξε γραπτό αίτημα της ΕΡΤ προς την καθ’ ύλην αρμόδια εταιρεία παραγωγής Olympics Broadcasting Services (ΟΒS), με την οποία έχει συμβληθεί η Δημόσια Τηλεόραση, για να μεταδοθεί και ο δεύτερος αγώνας του. Ωστόσο, όπως φαίνεται και από την επισυναπτόμενη αλληλογραφία, αυτό απερρίφθη χθες βράδυ ελλείψει διαθέσιμων δορυφορικών πόρων.

Η εξέλιξη αυτή έγινε αμέσως γνωστή από το αθλητικό τμήμα της ΕΡΤ και στην αρμόδια Ομοσπονδία του Πινγκ Πονγκ, αλλά και στην Εθνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Ως εκ τούτου, είναι απορίας άξιον ότι στις επικρίσεις που δέχεται και σήμερα η ΕΡΤ μετέχουν ακόμη και θεσμικοί παράγοντες του αθλητισμού, που γνωρίζουν βέβαια πολύ καλά ότι ανάλογα προβλήματα είναι συνήθη στους Ολυμπιακούς Αγώνες και ότι προκύπτουν διαχρονικά σε όλα τα εθνικά κανάλια, όταν, για αντικειμενικούς τεχνικούς λόγους, αδυνατούν να καλύψουν όλους τους προκριματικούς αγώνες των αθλητών τους.

Πλέον πρόσφατο παράδειγμα η σημερινή κριτική που δέχεται ακόμη και το BBC από βρετανικές εφημερίδες για τη μη μετάδοση, xθες, της προκριματικής προσπάθειας του Βρετανού Oλυμπιονίκη Adam Peaty».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top