Ολυμπιακοί Αγώνες: Μεγάλη νίκη της Ελλάδας επί της Ουγγαρίας στο πόλο

Ελπιδοφόρο ξεκίνημα για την εθνική ομάδα ανδρών στο Τόκιο

Δείτε στο video τι μετέδωσε η ΕΡΤ1 για τη μεγάλη νίκη της εθνικής ομάδας πόλο 

Μεγάλη νίκη με 10-9  επί της Ουγγαρίας, μίας από τις «μεγάλες δυνάμεις» στο άθλημα, πέτυχε η εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης των ανδρών στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο, στην πρεμιέρα της στον Α΄ όμιλο του ολυμπιακού τουρνουά  

Όλυμπιακοί Αγώνες:  Έκτη η Άννα Κορακάκη  

Με εξαιρετικά ποσοστά στον παίκτη παραπάνω (9/14) και τον Μάνο Ζερδεβά να πραγματοποιεί καθοριστικές επεμβάσεις (συνολικά είχε 15/24), το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα επικράτησε για πρώτη φορά των Μαγυάρων σε Ολυμπιακούς Αγώνες και αφήνει πολλές υποσχέσεις για τη συνέχεια της διοργάνωσης.

Η ελληνική ομάδα χρεώθηκε πολλές αποβολές στο ξεκίνημα, αλλά η καλή απόδοση του Μάνου Ζερδεβά κάτω από τα δοκάρια και δύο γκολ του Φουντούλη στον παίκτη παραπάνω δεν επέτρεψαν στην Ουγγαρία να ξεφύγει στο σκορ. Ο Μάνχερτς έδωσε μία λύση στον παραπάνω για τους Μαγυάρους, διαμορφώνοντας το 3-2 της πρώτης περιόδου, και στο ξεκίνημα της δεύτερης ένα γκολ του Ανγκιαλ στα ίσια και ένα του Ερντελι στην κόντρα έφεραν την εθνική στο -3 (5-2).

Ολυμπιακοί Αγώνες: Πρόκριση Πετρούνια στον τελικό με πρωτιά

Ενας «κεραυνός» του Ντίνου Γενηδουνιά από την περιφέρεια έδωσε... ζωή στην εθνική, η οποία στη συνέχεια ανέτρεψε την εικόνα του αγώνα και το σκορ. Με εξαιρετική αποτελεσματικότητα στον παίκτη παραπάνω, οι διεθνείς ισοφάρισαν 6-6 με τον Καπότση στο τέλος του ημιχρόνου και στο ξεκίνημα του τρίτου οκταλέπτου, Βλαχόπουλος και Παπαναστασίου εκμεταλλεύθηκαν κερδισμένες αποβολές και έδωσαν προβάδισμα 8-6 στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, που «έτρεξε» ένα επιμέρους σκορ 6-1.

Με την Ουγγαρία να βρίσκεται με την... πλάτη στον τοίχο, ήταν η ώρα του Ντένες Βάργκα να «μιλήσει». Ο κορυφαίος κατά πολλούς πολίστας στον κόσμο με δύο διαδοχικά γκολ ισοφάρισε 8-8, πριν δώσει ο Γενηδουνιάς ξανά προβάδισμα 9-8 στην εθνική, στα τελευταία δευτερόλεπτα της τρίτης περιόδου.

Ολυμπιακοί Αγώνες: Νίκη της Σάκκαρη στην πρεμιέρα  

Στο τελευταίο οκτάλεπτο, ο Ερντελι με το τρίτο του προσωπικό γκολ ισοφάρισε εκ νέου, αλλά η ελληνική ομάδα κέρδισε δύο συνεχόμενες αποβολές και εκμεταλλεύθηκε τη δεύτερη εξ αυτών, με τον Αγγελο Βλαχόπουλο να «γράφει» από δεξιά το 10-9, 3΄40΄΄ πριν τη λήξη. Τα υπόλοιπα, τα ανέλαβε ο Μάνος Ζερδεβάς. Με τέσσερις αποκρούσεις, η τελευταία εκ των οποίων σε σουτ του Μάνχερτς σε παίκτη παραπάνω 18 δευτερόλεπτα πριν το φινάλε, ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού «σφράγισε» τη μεγάλη και ιστορική νίκη της «γαλανόλευκης».

Τα οκτάλεπτα (με πρώτη την τυπικά γηπεδούχο Ουγγαρία): 3-2, 3-4, 2-3, 1-1


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top