Κρίστιαν Έρικσεν: Νεότερα για την πορεία της υγείας του Δανού άσου

Τι δήλωσαν οι θεράποντες ιατροί που παρακολουθούν τον ποδοσφαιριστή

Ρεπορταζ του Θοδωρή Σούκα από το Μεσημεριανό Δελτίο Ειδήσεων του Star σχετικά με τα νεότερα για την πορεία της υγείας του Κρίστιαν Έρικσεν

Τον λόγο σε ό,τι αφορά την κατάρρευση του Δανού ποδοσφαιριστή, Κρίστιαν Έρικσεν, αναζητούν ακόμα οι θεράποντες ιατροί που έχουν ακόμα πολλά αναπάντητα ερωτηματικά αναφορικά με το τι μπορεί να προκάλεσε την ανακοπή καρδιάς που υπέστη στο προχθεσινό παιχνίδι με τη Φινλανδία.

Κρίστιαν Έρικσεν: Καθαρές οι εξετάσεις του – «Δεν ξέρουμε γιατί κατέρρευσε»

Ο γιατρός της Εθνικής Δανίας, Μόρτεν Μπόεσεν που παρακολουθεί την κατάσταση της υγείας του Κρίστιαν Έρικσεν δήλωσε ότι: «Είναι ξύπνιος και απαντά σε όλες τις ερωτήσεις. Η καρδιά του χτυπάει ξανά κανονικά», χωρίς ακόμα όμως να έχει κάποια πιθανή απάντηση για τα αίτια της κατάρρευσης του ποδοσφαιριστή.

«Είναι ξύπνιος, έχει κανονικά τις αισθήσεις του και απαντά κανονικά σε όλες τις ερωτήσεις. Η καρδιά του χτυπάει ξανά κανονικά», δήλωσε ο γιατρός της Εθνικής Δανίας, Μόρτεν Μπόεσεν που ακόμα δεν έχει καμία απάντηση για τα αίτια της κατάρρευσης: «Φοβάμαι ότι δεν έχω καμία απάντηση στο τι μπορεί να προκάλεσε όλο αυτό. Γι’ αυτόν τον λόγο παραμένει ακόμα στο νοσοκομείο. Η καρδιά του σταμάτησε μέσα στον αγωνιστικό χώρο και πρέπει να βρούμε τι πραγματικά έγινε. Είχε φύγει όμως. Ευτυχώς μετά από μία απινίδωση επανήλθε. Πόσο κοντά φτάσαμε στο μοιραίο; Πραγματικά δεν ξέρω. Οι εξετάσεις του είναι όλες καλές δεν έχουμε ακόμα απαντήσεις σε όλες τις ερωτήσεις».

Έπειτα από το σοκ που υπέστησαν οι παίκτες της Εθνικής Δανίας, βλέποντας τον συμπαίκτη τους να καταρρέει μπροστά τους, η ομοσπονδία τους παρείχε κάθε είδους ψυχολογική υποστήριξη με ειδικούς γιατρούς

Κρίστιαν Έρικσεν: «Πέθανε κι επανήλθε. Δύσκολα θα ξαναπαίξει ποδόσφαιρο»

Την ίδια ώρα οι παίκτες της Εθνικής Δανίας προσπαθούν να συνέλθουν από το σοκ και η ομοσπονδία τους παρέχει κάθε είδους ψυχολογική υποστήριξη με ειδικούς γιατρούς: «Οι παίκτες έλαβαν βοήθεια από ψυχολόγους ειδικών κρίσεων που επισκέφτηκαν την ομάδα στο ξενοδοχείο. Όλοι οι παίκτες μίλησαν πολύ ανοιχτά και εξέφρασαν τα συναισθήματά τους. Κάθε ένας έχει τον δικό του τρόπο να το χειριστεί. Κάποιοι ήθελαν να το συζητήσουν, να το βγάλουν από μέσα τους. Άλλοι, όχι», είπε ο team manager Πίτερ Μέλερ.

Κρίστιαν Έρικσεν: Ποιος είναι ο ποδοσφαιριστής που κατέρρευσε στο Euro 2020

Στο πρωτοσέλιδο της Ιταλικής εφημερίδας Gazzetta dello Sport, ο Κρίστιαν Έρικσεν δηλώνει ότι νιώθει καλύτερα και ότι δε θα τα παρατήσει

Ο Κρίστιαν Έρικσεν νιώθει καλύτερα και προσπαθεί να καταλάβει τι συνέβη, σύμφωνα με τα όσα μεταφέρει η Gazzetta dello Sport. Όπως αναφέρει η ιταλική εφημερίδα, ο Δανός ποδοσφαιριστής μίλησε με τον μάνατζερ του και του είπε: «Ευχαριστώ, δε θα τα παρατήσω. Νιώθω καλύτερα τώρα, αλλά θέλω να καταλάβω τι έγινε. Θέλω να πω ευχαριστώ για όσα έχεις κάνει για μένα».  

Στην κατάσταση υγείας του Κρίστιαν Έρικσεν αναφέρθηκε, επίσης, ο προπονητής των Σκανδιναβών, Κάσπερ Χιούλμαντ, ο οποίος τόνισε ότι ο 29χρονος ποδοσφαιριστής δε θυμάται τίποτα από την κατάρρευσή του. Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχωρεί η Ομοσπονδία της Δανίας, σημείωσε ότι ο Έρικσεν περισσότερο ανησυχούσε για τα υπόλοιπα μέλη της εθνικής Δανίας, παρά για τον ίδιο του τον εαυτό.

Κρίστιαν Έρικσεν: Η επίσημη ενημέρωση για την κατάσταση της υγείας του

«Δε θυμάται σχεδόν τίποτα από το επεισόδιο. Το πρώτο που έκανε, ήταν να με ρωτήσει το πώς είμαστε εγώ και οι συμπαίκτες του. Αυτός είναι ο κλασικός Κρίστιαν. Έπειτα, μου είπε ότι εγώ πρέπει να αγωνιώ περισσότερο και να είμαι σε χειρότερη κατάσταση απ' ό,τι εκείνος. Περισσότερο ανησυχούσε για όλους εμάς. Και φυσικά θέλει να παίξουμε κανονικά. Αισθάνεται κι εκείνος ότι θα ξαναπαίξει. Ήταν όμορφο που τον είδα να χαμογελάει και μου ζήτησε να παίξουμε όλα τα ματς και για εκείνον», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Χιούλμαντ.

Πηγή

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top