Στέφανος Τσιτσιπάς: «Είναι ένα όνειρο» λέει για την πρόκριση

Πότε θα διεξαχθεί ο μεγάλος τελικός

Με μία εμφάνιση που καθήλωσε όλους τους Έλληνες, ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατάφερε να πάρει το «εισιτήριο» για τον μεγάλο τελικό του Roland Garros. Ο σπουδαίος τελικός θα ξεκινήσει την Κυριακή (13/6) στις 4 το μεσημέρι. 

Μετά από ένα συγκλονιστικό ημιτελικό με τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ, ο 22χρονος πρωταθλητής επικράτησε με 3-2 σετ του 24χρονου Γερμανού κι έγινε ο πρώτος τενίστας από την Ελλάδα που θα δώσει το «παρών» σε τελικό Grand Slam.

Τεράστιος Τσιτσιπάς: Προκρίθηκε στον τελικό

Ο Τσιτσιπάς προηγήθηκε 2-0, ο Ζβέρεφ «απάντησε» και ισοφάρισε, αλλά στο πέμπτο σετ ήταν συγκλονιστικός (6-3, 6-3, 4-6, 4-6, 6-3) και θα περιμένει το νικητή του αποψινού δεύτερου ημιτελικού ανάμεσα σε Ράφα Ναδάλ και Νόβακ Τζόκοβιτς για να μάθει τον αντίπαλό του στον καταληκτικό αγώνα της Κυριακής.

Τσιτσιπάς: «Είναι ένα όνειρο»

«Είναι μία πολύ συγκινητική στιγμή, μου ήρθε λίγο ένα flash back, απ' όπου ξεκίνησα, στα γήπεδα της Γλυφάδας, παίζοντας στο χώμα με έναν προπονητή που είχε μεγάλο πάθος και αγαπούσε το άθλημα» είπε ο Στέφανος Τσιτσιπάς στην ΕΡΤ.

Συγκινημένος ο Στέφανος Τσιτσιπάς / AP Images

«Οι μόνες σκέψεις που έχω είναι τα παιδικά μου χρόνια, όπου ονειρευόμουν να βρεθώ στο Roland Garros και να είμαι στη θέση που βρίσκομαι τώρα. Είναι ένα όνειρο. Υπάρχουν πολλές στιγμές στη ζωή μου τις οποίες θα θυμάμαι σχετικά καλά, αλλά η συγκεκριμένη ξεφεύγει πάρα πολύ και νομίζω ότι φέρνει τρομερά συναισθήματα».

«Έκανα ένα πολύ καλό ξεκίνημα, έπαιζα απέναντι σε έναν αντίπαλο που δεν τα παρατάει ποτέ και δεν περίμενα να τα παρατήσει. Είμαι υπερήφανος για τον τρόπο που τα κατάφερα και έπαιξα», τόνισε.

Πώς εξελίχθηκε ο αγώνας

Όπως κάνει από την αρχή της σεζόν σε όλους τους αγώνες που έχει δώσει, έτσι και σήμερα ο Τσιτσιπάς ήταν για μία ακόμη φορά απολαυστικός. Άντεξε στο σφυροκόπημα του Ζβέρεφ που «επέστρεψε» μετά το εις βάρος του 2-0 σε 2-2, βρήκε λύσεις στο τρομερό σερβίς του Γερμανού και στο 5ο και καθοριστικό σετ έκανε το break την κατάλληλη στιγμή και δεν κοίταξε ξανά πίσω του.

Ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ / AP Images

Ο Έλληνας πρωταθλητής ξεκίνησε πολύ δυνατά και πήρε εύκολα τα δύο πρώτα σετ με 6-3, 6-3, μη επιτρέποντας στον αντίπαλό του και νο6 του κόσμου να βγάλει τα μεγάλα χτυπήματα. Κι ενώ όλα έμοιαζαν ό,τι είχαν πάρει το δρόμο τους, ο Ζβέρεφ κατάφερε να μειώσει σε 2-1 και με τον ίδιο τρόπο να ισοφαρίσει (6-4), δίνοντας ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον στο ματς.

Με την... φόρα που είχε πάρει ο Γερμανός και την «κακή» αντίδραση του Τσιτσιπά τα πράγματα έδειχναν να δυσκολεύουν περισσότερο, αλλά στο σημείο εκείνο ο 22χρονος έδειξε απίστευτη αντίδραση. Έβγαλε πάθος, βρήκε μεγάλους winners στο σερβίς του αντιπάλου του και κατάφερε να προηγηθεί με 3-1. Από κει και ύστερα επέβαλλε το νόμο του και έφτασε στην τεράστια νίκη και στην πρόκρισή του στον τελικό.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top