Αδοξος αποκλεισμός για τον Τσιτσιπά στο Paris Masters

O Έλληνας τενίστας ηττήθηκε από το Νο34 της παγκόσμιας κατάταξης

Δείτε στο βίντεο τα highligths του αγώνα Τσιτσιπα- Ουμπέρ

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς αποχαιρέτισε νωρίς το παριζιάνικο Masters χάνοντας με 2-1 σετ μετά από μεγάλη μάχη από τον Ούγκο Ουμπέρ.

Ο 22χρονος Έλληνας τενίστας, ένιωσε ενοχλήσεις σε έναν παλιό του τραυματισμό από το γαλλικό Open και παρότι έσωσε τρία match points του συνομίληκού του Γάλλου στο 2ο σετ, ηττήθηκε τελικά με 7-6(4), 6-7(6), 7-6(4) από το Νο34 της παγκόσμιας κατάταξης.

«Είμαι απογοητευμένος με τον τρόπο που έπαιξα. To ματς άλλαξε μετά το προβάδισμα με 3-0 που είχα στο 1ο σετ. Ένιωσα ότι άρχισε να παίζει (ο Ουμπέρ) με περισσότερη αυτοπεποίθηση. Έπαιξε πολύ καλό τένις. Δεν είχα αρκετή αυτοπεποίθηση στις κρίσιμες στιγμές» παραδέχθηκε ο Στέφανος στη συνέντευξη Τύπου κατά την οποία φάνηκε να ανασαίνει με δυσκολία, απόρροια της μεγάλης καταπόνησης από τον τρίωρο αγώνα με τον Ουμπέρ.

O Στέφανος Τσιτσιπάς ανέβηκε στην πέμπτη θέση της παγκόσμιας κατάταξης

Όσον αφορά το κατά πόσο θα επηρεάσει τη ψυχολογία του αυτή η ήττα, ενόψει της δύσκολης προσπάθειας υπεράσπισης του τίτλου του στο τελευταίο τουρνουά της σεζόν, στο Nitto ATP Finas του Λονδίνου, ο Τσιτσιπάς υπογράμμισε:

«Δεν ξέρω πόσο θα με επηρεάσει αυτή η ήττα στο Λονδίνο. Κατά τη διάρκεια του 2ου σετ, ο τραυματισμός που είχα στο Roland Garros επέστρεψε. Δεν ήταν τόσο έντονος όσο στο Γαλλικό Όπεν αλλά με επηρέασε και δεν ήξερα αν κάνω καλά που συνεχίζω να παλεύω. Αυτό δεν είναι δικαιολογία για την ήττα. Συνέχισα να προσπαθώ για το καλύτερο παρά το πρόβλημα. Είμαι λυπημένος γιατί είναι ένα τουρνουά που θα μπορούσα να πάω καλύτερα από πέρυσι».

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς γράφει Ιστορία στο Roland Garros

Από την πλευρά του, ο Ουμπέρ δεν μπόρεσε να κρύψει τη χαρά του για τη νίκη που πέτυχε:

«Είμαι σούπερ ευτυχισμένος και υπερήφανος για τον εαυτό μου. Στάθηκα δυνατός πνευματικά για να κερδίσω αυτό το ματς απέναντι στον Στέφανο που είναι από τους καλύτερους τενίστες στον κόσμο».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top