Αποθέωση Τσιτσιπά από τον ξένο τύπο- Ο 6ος νεότερος νικητής του ΑTP Finals

Το μήνυμα του Γιάννη Αντετοκούνμπο από την άλλη μεριά του Ατλαντικού

Τον σημαντικότερο τίτλο της καριέρας του κατέκτησε χθες ο Στέφανος Τσιτσιπάς στον τελικό των ATP Finals, ο οποίος κέρδισε τον Ντομινίκ Τιμ με 2-1 και μαζί με αυτόν κι ένα τεράστιο ποσό - ύψους 1,27 εκατ. ευρώ- αφού αυτό είναι το μπόνους που λαμβάνειν ο νικητής. Αν μάλιστα δεν έχανε από τον Ράφαελ Ναδάλ και το κατακτούσε αήττητος θα έπαιρνε συνολικά 2.580.600 ευρώ.

Μητσοτάκης και Μαρέβα αποθέωσαν τον Τσιτσιπά: «Παικταρά, παικταρά!»

Τσιτσιπάς: Κατατρόπωσε με 2-0 σετ τον Φέντερερ - Πέρασε στον τελικό του ATP

Συγκλονιστική η μάχη του Τσιτσιπά: Έχασε με 2-1 από τον Ναδάλ

Τα ξένα μέσα ενημέρωσης αποθεώνουν τον Έλληνα τενίστα και υπογραμμίζουν πως η πορεία του οδηγεί στην κορυφή του κόσμου. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

🇬🇷🏆🥰 TSuper TSpecial @atptour @adidastennis #nittoatpfinals #heretocreate

A post shared by Stefanos Tsitsipas (@stefanostsitsipas98) on

 

«Για όσους ανησυχούν για το μέλλον του τένις ανδρών, όταν το Big-3 (Ναδάλ, Τζόκοβιτς, Φέντερερ) θα έχει φύγει, αυτό το παιχνίδι δείχνει ότι θα είναι σε καλά χέρια», έγραψε το tennins.com (ιστοσελίδα και κορυφαίο περιοδικό για το τένις), σημειώνοντας στον τίτλο: «Ο Τσιτσιπάς έχει τη φιλοδοξία του παιχνιδιού για να είναι Νο 1 στο μέλλον». 

«Η νίκη του Στέφανου Τσιτσιπά στο Nitto ATP Finals αναδεικνύει το λαμπρό μέλλον του τένις», αναφέρει το ESPN, που σημειώνει: «Μερικές ημέρες πριν, ο Κρις Κερμόντ, απερχόμενος CEO και πρόεδρος του ATP Tour, ρωτήθηκε για την άποψη του σχετικά με το μέλλον του αθλήματος: «Πάντα λέω και πραγματικά το εννοώ ότι το παιχνίδι θα συνεχιστεί όταν ο Ρότζερ (Φεντερερ), ο Ράφα (Ναδάλ), ο Νόβακ (Τζόκοβιτς) και ο Άντι (Μάρει) αποχωρήσουν», δήλωσε.

Το BBC έγραψε: «Το έκανε ο Στέφανος Τσιτσιπάς» και προσθέτει: «Ο Τσιτσιπάς κατέκτησε το ATP Finals».

Η L' Equipe από την πλευρά της έγραψε στην ηλεκτρονική της σελίδα: «Μαέστρος ο Τσιτσιπάς. Η μεγαλύτερη στιγμή στην καριέρα του. Νίκησε τον Τιμ στον τελικό και πήρε το ATP Finals».

Ο Guardian αναφέρει: «Ο Τσιτσιπάς νίκησε τον Τιμ σε ένα δραματικό αγώνα και κατέκτησε το ATP Finals».

Ανάμεσα στους νεότερους νικητές του ATP Finals

Tο tennistv με μια φωτογραφία του Στέφανου παρουσιάζει τους έξι νεότερους τενίστες που κατέκτησαν τίτλο στο ATP Finals. Ο Τσιτσιπάς είναι ο 6ος στη λίστα με τα ονόματα που έχουν γράψει ιστορία στο τένις:  Τζον Μάκενρο, Πιτ Σάμπρας, ο Αντρέ Αγκάσι, Λέιτον Χιούιτ, Μπόρις Μπέκερ.

 

Ο Τσιτσιπάς νίκησε 2-1 σετ 6-7(6), 6-2, 7-6(4) σε δύο ώρες και 35 λεπτά τον αγώνα στο O2 στο Λονδίνο και σε ηλικία 21 ετών και τριών μηνών, είναι ο νεότερος πρωταθλητής της διοργάνωσης, από το πρώην Νο 1, Λέιτον Χιούιτ το 2001 στο Σίδνεϊ.

Αντετοκούνμπο: «Συνέχισε, μη σταματάς»

Ο Έλληνας σούπερ σταρ των Μιλγουόκι Μπακς, MVP της περασμένης σεζόν στο κορυφαίο πρωτάθλημα μπάσκετ του κόσμου, ΝΒΑ, Γιάννης Αντετοκούνμπο ανήρτησε μια φωτογραφία του Στέφανου Τσιτσιπά κι έγραψε «Συνέχισε, μην σταματάς». Με αυτές τις τρεις λέξεις, από την άλλη μεριά του Ατλαντικού, αποθέωσε με τη σειρά του τον Στέφανο Τσιτσιπά.
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Συνέχισε μην σταματάς!! 🏆@stefanostsitsipas98

A post shared by Giannis Antetokounmpo (@giannis_an34) on

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top