Φεύγουν οι Άραβες από την Παρί;

Δυσαρέσκια για την αποτυχία του Champions League

Παρί- Άραβες επενδυτές

Φωτιές έχει ανάψει στους φίλους της Παρί Σεν Ζερμέν  το δημοσίευμα, της «Le Parisien”  που θέλει την «Qatar Sports Investment, το επενδυτικό fund, που έχει την ιδιοκτησία τον ιστορικό σύλλογο να  σκέφτεται να εγκαταλείψει τη γαλλική ομάδα.

Ο λόγος είναι ότι υπάρχει έντονη δυσαρέσκεια στο Κατάρ για την αποτυχία στο Champions League και την απώλεια του κυπέλλου Γαλλίας , ενώ κριτική που ασκείται για τα αποτελέσματα φοβίζει τη QSI, καθώς θεωρείται ότι χαλάει το όνομα της εταιρίας. Άλλωστε, από το 2011 που μπήκαν οι επενδυτές του Κατάρ στη Παρί, η γαλλική ομάδα δεν έχει καταφέρει να κάνει το βήμα παραπάνω στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση.

Ακόμη, το ζήτημα είναι και οικονομικό, αφού υπάρχει υψηλή φορολογία από το γαλλικό Κράτος. Το Κατάρ έχει επενδύσει τουλάχιστον 1.500.000.000 ευρώ στην Παρί, έχοντας κάνει μεγάλες μεταγραφές, όπως αυτή του Νεϊμάρ στα 222.000.000 ευρώ. Όμως έχει δώσει τεράστια ποσά σε φόρους. Μόνο τη σεζόν 2017-2018 πλήρωσε 193.000.000 ευρώ. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η γαλλική ομάδα δίνει σε φόρους όσα οι κορυφαίες ομάδες της Γερμανίας, της Ιταλίας και της Ισπανίας μαζί.

Σημαντικός παράγοντας είναι και το κυνήγι της UEFA με τους κανόνες του Financial Fair Play, που εμποδίζει τις ομάδες να ξοδεύουν ασύστολα χρήματα που δεν δικαιολογούνται από τα έσοδά τους. Αυτό είναι κάτι που βάζει επίσης σε σκέψεις τον Νάσερ Αλ-Κελαϊφί και τη QSI.

Τέλος, αναπτύσσονται έντονες φήμες για στροφή του επενδυτικού fund σε άλλες αγορές με υποψήφια την Ιταλία και την ομάδα της Ρόμα ενώ  στο παρελθόν υπήρξαν και δημοσιεύματα που ήθελαν τους ανθρώπους του Κατάρ βολιδοσκοπούν ομάδες της Championship

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top