Η Λίβερπουλ στον τελικό του Champions League

Η Ρόμα επιβλήθηκε με 4-2 αλλά οι Άγγλοι ήταν αυτή που πανηγύρισαν την πρόκριση

Η Λίβερπουλ στον τελικό του Champions League

Το έκτο της τρόπαιο στο Champions League και πρώτο μετά από 13 χρόνια θα διεκδικήσει η Λίβερπουλ στο Κίεβο, στις 26 Μαΐου απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης.

Η Ρόμα επιβλήθηκε με 4-2 στο «Ολίμπικο» -έστω για να στείλουν το ματς στην παράταση-,  αλλά η Λίβερπουλ ήταν αυτή που πανηγύρισε την πρόκριση στην καταληκτική αναμέτρηση με τους «μερένγκες».

Οι  «Ρωμαίοι» μπήκαν φουριόζοι στο ματς με στόχο να αιφνιδιάσουν, αλλά οι Άγγλοι φρόντισαν πριν τη συμπλήρωση του ημιώρου να τους «κόψουν τις διαθέσεις». Με το 9ο του τέρμα στα 8 τελευταία ματς, ο Σάντιο Μανέ έβαλε μπροστά τους «κόκκινους» στο 9΄ και παρά την τυχερή ισοφάριση των γηπεδούχων στο 15΄ με το αυτογκόλ του Μίλνερ, στο 25΄ ο Τζεορτζίνιο Βαϊνάλντουμ έδωσε εκ νέου προβάδισμα στους φιλοξενούμενους με το πρώτο του εκτός έδρας γκολ από τις 17 Μαΐου του 2015.

Η Ρόμα κατάφερε τελικά να ισοφαρίσει στο 52΄ με το πλασέ του Τζέκο, έχασε δύο-τρεις καλές ευκαιρίες στη συνέχεια και στο 86΄ ο Ναϊνγκολάν με φοβερό σουτ «έγραψε» το 3-2. Ο ίδιος παίκτης στις καθυστερήσεις με πέναλτι διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα, με τους γηπεδούχους να αποχαιρετούν τη διοργάνωση με «ψηλά το κεφάλι» και τους Άγγλους να πανηγυρίζουν...

 Διαιτητής: Νταμίρ Σκόμινα (Σλοβενία)

Κίτρινες: Φλορέντσι, Μανωλάς - Λόβρεν, Ρόμπερτσον

Οι συνθέσεις:

ΡΟΜΑ (Εουσέμπιο Ντι Φραντσέσκο): Άλισον, Φλορέντσι, Μανωλάς, Φάτσιο, Κολάροφ, Ντε Ρόσι (69΄ Γκοναλόν), Ναϊνγκολάν, Πελεγκρίνι (53΄ Ουντέρ), Σικ, Ελ Σαράουι (75΄ Αντονούτσι), Τζέκο.

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ (Γιούρκεν Κλοπ): Κάριους, Αλεξάντερ-Άρνολντ, Λόβρεν, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον, Χέντερσον, Βαϊνάλντουμ, Μίλνερ, Σαλάχ, Μανέ (83΄ Κλαβαν), Φιρμίνο (87΄ Σολάνκε).

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top