Η ΑΕΚ αν και εκπληκτική αποκλείστηκε από τους «16» του Europa League

Μετά το 0-0 εναντίον της Ντιναμό Κιέβου

Η ΑΕΚ αποκλείστηκε από τους «16» του Europa League

Η ΑΕΚ, παρόλο που ήταν καταπληκτική στο παγωμένο «Ολυμπίσκι» και παρόλο που είχε δέκα συνεχόμενους αγώνες χωρίς ήττα, αποκλείστηκε από τους «16» του Europa League μετά το 0-0 εναντίον της Ντιναμό Κιέβου.

Μια στιγμή αδράνειας στο πρώτο ματς (1-1) ήταν αρκετή για να ακυρώσει τρία ημίχρονα απόλυτης κιτρινόμαυρης κυριαρχίας.

Η πρώτη σπουδαία στιγμή των γηπεδούχων δημιουργήθηκε στο 27΄ από κεφαλιά του Σεπελίεφ μετά από κόρνερ και τον Αραούχο να αποκρούει επίσης με το κεφάλι, κρατώντας το «μηδέν».

Στο ξεκίνημα του β΄ ημιχρόνου (51΄) ο Μασούντ «πέταξε στα σκουπίδια» τη δυνατότητα να δώσει στην ΑΕΚ το προβάδισμα. Από πολύ έξυπνη παράλληλη μπαλιά του Μπακασέτα, ο Ιρανός βρέθηκε μόνος μπροστά στην ανυπεράσπιστη εστία, αλλά... κατάφερε να στείλει τη μπάλα άουτ καθώς έβαλε υπερβολική δύναμη, ενώ αρκούσε να την... φυσήξει για να τη στείλει στα δίχτυα. Λίγο νωρίτερα ο Μπόικο είχε εξουδετερώσει πολύ δύσκολα το σουτ του Μπακάκη.

Το ματς απέκτησε πιο γρήγορο ρυθμό και έγινε πιο «άγριο» όταν οι γηπεδούχοι συνειδητοποίησαν ότι ήταν λάθος να στηρίζονται στο 0-0. Ήταν πολύ τυχεροί που είχαν αποφύγει έως τότε το γκολ από την ΑΕΚ η οποία ήταν σαφέστατα ανώτεροι στη δημιουργία, την αλληλοκάλυψη, το passing game.

Οι αλλαγές του Χιμένεθ ανέκοψαν την ορμή της ΑΕΚ, ενώ το ματς έμπαινε στο τελευταίο δεκάλεπτο, ενώ στο 84΄ ο Μπάρκας νίκησε τον Γκονζάλες σε τετ-α-τετ. Η ΑΕΚ είχε μείνει από δυνάμεις και οι Ουκρανοί πήραν την πρόκριση απέναντι σε μια ανώτερη ομάδα. Όπως λέει και ο Χιμένεθ, «το ποδόσφαιρο δεν είναι άθλημα δικαιοσύνης».

Οι συνθέσεις:

ΝΤΙΝΑΜΟ ΚΙΕΒΟΥ (Αλεκσάντρ Χατσκέβιτς): Μπόικο, Κετζιόρα, Χατσερίδης Κάναάρ, Μορόζιουκ, Μπουγιάλσκι, Σεπέλιεφ (76΄ Μπεσέντιν), Γκονζάλες, Γκάρμας, Τσιγκάνκοφ, Ζούνιορ Μοράες (90+3΄ Σαπαρένκο)

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Μπάρκας, Γκάλο, Τσιγκρίνσκι, Λαμπρόπουλος, Μπακάκης, Σιμόες, Γαλανόπουλος (80΄ Αϊντάρεβιτς), Μασούντ, Μπακασέτας (70΄ Κλωναρίδης), Χριστοδουλόπουλος (74΄ Γιακουμάκης), Αραούχο

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top