Για πρώτη φορά στην ιστορία- Δεν κυκλοφόρησαν σήμερα «Τα Νέα»!

Λόγω της 24ωρης απεργίας που κήρυξε η ΕΣΗΕΑ

Για πρώτη φορά στην ιστορία- Δεν κυκλοφόρησαν σήμερα «Τα Νέα»!

Ιστορική είναι σήμερα η μέρα για τον ΔΟΛ καθώς για πρώτη φορά δεν κυκλοφόρησαν «Τα Νέα», λόγω της 24ωρης απεργίας που κήρυξε από την Δευτέρα στις 19.00 η ΕΣΗΕΑ.

Και όλα αυτά, μία ημέρα πριν την συμπλήρωση εφτά χρόνων από τον θάνατο του Χρήστου Λαμπράκη.

Η εφημερίδα εκδόθηκε στις 28 Μαΐου 1931 με την ονομασία Αθηναϊκά Νέα ενώ το 1945 έλαβε τη σημερινή ονομασία της. Από τότε κυκλοφορούσε αδιάλειπτα μέχρι και σήμερα που δεν «κρεμάστηκε» στα περίπτερα.

Την ίδια ώρα, στον ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα FM θα “παίζει” μόνο μουσική.

Αιτία της κινητοποίησης είναι η μη πληρωμή δεδουλευμένων από τον Αύγουστο μέχρι σήμερα. 

Την απεργία υποστηρίζουν οι συνδικαλιστικές ενώσεις των media και αναφέρουν σχετικά: 

«Τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ, της ΕΠΗΕΑ, της ΕΤΗΠΤΑ, της ΕΣΠΗΤ, της ΠΕΛ και της ΕΤΕΡ αποφάσισαν την κήρυξη 24ωρης απεργίας, από τις 19.00 της Δευτέρας, 19 Δεκεμβρίου 2016 έως τις 19.00 της Τρίτης, 20 Δεκεμβρίου 2016, για όλους τους δημοσιογράφους, τους διοικητικούς υπαλλήλους, τους τεχνικούς τύπου, τους λιθογράφους και τους τεχνικούς ραδιοφώνου, οι οποίοι εργάζονται στις εφημερίδες «ΤΑ ΝΕΑ» και «ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ», στο ραδιοφωνικό σταθμό «ΒΗΜΑ FM», στις ιστοσελίδες «tanea.gr», «vimaonline.gr» και «in.gr», καθώς και σε όλα τα περιοδικά του Ομίλου.

Η απεργία κηρύσσεται καθώς οι εργαζόμενοι βρίσκονται αντιμέτωποι με την εντελώς παράνομη, αντεργατική και καταχρηστική συμπεριφορά της εργοδοσίας του ΔΟΛ, η οποία τους οφείλει δεδουλευμένες αποδοχές, που αντιστοιχούν στους μήνες Αύγουστο, Σεπτέμβριο, Οκτώβριο, Νοέμβριο και α’ δεκαπενθήμερο Δεκεμβρίου 2016.

Τα Δ.Σ. των Ενώσεων ζητούν την άμεση καταβολή όλων των οφειλομένων δεδουλευμένων αποδοχών των συναδέλφων».

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top