Πόλη – φάντασμα το Μεξικό μετά τον σεισμό των 8,2 Ρίχτερ: Στους δρόμους ζουν οι κάτοικοι

Χιλιάδες άνθρωποι ζουν χωρίς νερό – Στους 90 οι νεκροί

Τρομοκρατημένοι είναι οι κάτοικοι στο Μεξικό μετά τον σεισμό των 8,2 Ρίχτερ που είχε ως αποτέλεσμα 90 (μέχρι στιγμής) άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους, σπίτια να καταστραφούν και ολόκληρες περιουσίες να χαθούν.

Χαρακτηριστικό είναι πως μόνο στην πολιτεία Οαχάκα, την ζωή τους έχασαν 71 άνθρωποι, ενώ τουλάχιστον 15 σκοτώθηκαν στην πολιτεία Τσιάπας. Άλλοι τέσσερις θάνατοι, έχουν επιβεβαιωθεί στην πολιτεία Ταμπάσκο.

Όπως θα δείτε τόσο στις φώτο όσο και στο video του «Associated Press», η ζωή για χιλιάδες Μεξικανούς άλλαξε άρδην από τον φονικό σεισμό. Οι κάτοικοι κοιμούνται πλέον έξω από τα σπίτια τους καθώς πολλά εξ΄αυτών έχουν κριθεί μη κατοικήσιμα, ενώ οι συνεχείς μετασεισμοί αναγκάζουν τους κατοίκους να αποφεύγουν να μπαίνουν ακόμα και σε σπίτια που δεν έχουν πρόβλημα.

Ειδικότερα στις πολιτείες Οαχάκα και Τσιάπας, χιλιάδες σπίτια και εκατοντάδες σχολία έχουν υποστεί ζημιές ή έχουν καταστραφεί ολοσχερώς.

Επίσης εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι είναι χωρίς παροχή νερού, ενώ η πλειοψηφία αυτών επιλέγει να κοιμάται έξω από τα σπίτια.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top