Με φέριμποτ μεταφέρθηκαν το απόγευμα 205 Τούρκοι πολίτες από την Κω στην Αλικαρνασσό της Τουρκίας έπειτα από τον μεγάλο σεισμό που έπληξε την περιοχή. 

Πρώτα κατέβηκαν οι τραυματίες οι οποίοι δέχτηκαν αμέσως τις πρώτες βοήθειες και μετά οι υπόλοιποι επιβάτες. Δεύτερο φέριμποτ στάλθηκε για να μεταφέρει στην Τουρκία και τους υπόλοιπους Τούρκους πολίτες. 

Η Χαλέ Οζβερέρ δήλωσε ότι την ώρα του σεισμού βρισκόταν κοντά στη θάλασσα και δεν μπορούσε να σταθεί στα πόδια της. “Είδαμε την θάλασσα να ξεχειλίζει και το έδαφος να ραγίζει. Μετά που τελείωσε ο σεισμός προσπάθησα να ηρεμησω το παιδί μου και μετά φοβηθήκαμε για τσουνάμι”, είπε. 

Η Νιλγκιούν Αγριμπόζλούογλου δήλωσε ότι εκεί όλα έγιναν κομμάτια. “Οι σωλήνες έσπασαν, νερό δεν έχει η πόλη. Οι άνθρωποι κοιμούνται στους δρόμους. Κανείς δεν μπορούσε να βοηθήσει κανέναν. Όλοι ήταν σε άθλια κατάσταση”, είπε. 

Η Ζεϊνέπ Καραμάν είπε ότι αυτά που έζησαν ήταν μια καταστροφή και δεν έμοιαζε με τους προηγούμενους σεισμούς. “Από τον ουρανό βλέπαμε περίεργες αστραπές και έρχονταν φωνές. Ο κόσμος χανόταν, σκέφτηκα ότι πεθαίναμε. Κράτησε πολύ. Δεν κοιμήθηκα καθόλου όλο το βράδυ, είμασταν στο δρόμο”, είπε.

Να σημειωθεί ότι περισσότεροι από 350 άνθρωποι, από τους οποίους 25 εξακολουθούν να νοσηλεύονται, έλαβαν ιατρική φροντίδα στο Μπόντρουμ (Αλικαρνασσός) από τον σεισμό που έπληξε σήμερα και την Κω, ανέφερε το τουρκικό υπουργείο Υγείας.

«Τριακόσια πενήντα οκτώ πρόσωπα τραυματίστηκαν από τον σεισμό. Από αυτά, 272 διακομίστηκαν στο νοσοκομείο με ασθενοφόρα και τα υπόλοιπα έφθασαν εκεί με ίδια μέσα», δήλωσε ο υπουργός Αχμέτ Ντεμιρτζάν.

Ο υπουργός πρόσθεσε πως 25 τραυματίες εξακολουθούν να νοσηλεύονται. «Ορισμένοι από αυτούς έχουν υποστεί κατάγματα»
αλλά κανένας δεν βρίσκεται σε σοβαρή κατάσταση, διευκρίνισε.

 

Κωνσταντισνούπολη, Άννα Ανδρέου

 

*φωτο: hurriyet

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ξύπνησαν μνήμες στην Κω: Ο μεγάλος και πολύ καταστροφικότερος σεισμός του 1933 με τους 178 νεκρούς

Στιγμές πανικού σε γενέθλια στην Αλικαρνασσό την ώρα του σεισμού στην Κω

Αυτός είναι ο Τούρκος τουρίστας που σκοτώθηκε στο μπαρ στην Κω από τον φονικό σεισμό!

Ξέσπασε τραυματίας από το σεισμό στην Κω: «Να πάνε να πνιγούν οι πολιτικοί»

Μεγάλες οι καταστροφές σε ιστορικά μνημεία της Κω από το σεισμό – Λαβώθηκαν ο Ι.Ν του Αγίου Νικολάου και το Τζαμί

«Ίσος με τέσσερις ατομικές βόμβες ο σεισμός»! Τρόμος από τις δηλώσεις Τούρκου σεισμολόγου

Βίντεο ντοκουμέντο! Η στιγμή του σεισμού στην Τουρκία – Σείστηκε ο τόπος

 

Tags: