Σάλος έχει προκληθεί τις τελευταίες ώρες στις ΗΠΑ, μετά την παραδοχή του μεγαλύτερου γιου του Ντόναλντ Τραμπ, ότι συναντήθηκε με Ρωσίδα δικηγόρο το 2016 (πριν τις αμερικανικές εκλογές), εν μέσω της προεκλογικής εκστρατείας του πατέρα του.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «The New York Times», ο Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ, είχε ενημερωθεί με ηλεκτρονικό μήνυμα (πριν συναντήσει μία Ρωσίδα δικηγόρο που όπως ο ίδιος νόμιζε, θα του έδινε στοιχεία επιβαρυντικά για την Χίλαρι Κλίντον) ότι η συνάντηση αυτή εντάσσονταν στην προσπάθεια της ρωσικής κυβέρνησης να βοηθήσει την προεκλογική εκστρατεία του πατέρα του,

Η εφημερίδα επικαλείται τρεις ανθρώπους που έλαβαν γνώση γι' αυτό το ηλεκτρονικό μήνυμα, ενώ σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων Ρομπ Γκολντστόουν άφησε να εννοηθεί σε μήνυμά του προς τον Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ, ότι οι πληροφορίες προέρχονταν από την ρωσική κυβέρνηση.

Από την πλευρά, ο μεγαλύτερος γιος του Ντόναλντ Τραμπ με ανακοίνωσή του την Κυριακή, δήλωσε ότι δεν είχε ενημερωθεί πως η δικηγόρος ήταν ενδεχόμενο να είχε σχέσεις με το Κρεμλίνο.

Το ηλεκτρονικό αυτό μήνυμα είναι πιθανό να ενδιαφέρει τις έρευνες που διεξάγονται αναφορικά με το αν υπήρξε ενδεχόμενο συνωμοσίας μεταξύ της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ και της Μόσχας, σύμφωνα με την εφημερίδα.

Ο Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ προσέλαβε χθες δικηγόρο, ο οποίος θα τον εκπροσωπήσει στις έρευνες που διεξάγονται, ενώ ηγετικοί κύκλοι του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος εξέφρασαν την ανησυχία τους για την συνάντηση μεταξύ του γιου του προέδρου των ΗΠΑ και της Ρωσίδας δικηγόρου.

Να σημειώσουμε, ότι οι ισχυρισμοί για το ενδεχόμενο συνωμοσίας μεταξύ της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ και της Ρωσίας, έχουν επισκιάσει τους πρώτους μήνες από την ανάληψη των προεδρικών καθηκόντων του, ενώ διεξάγονται έρευνες από το Κογκρέσο και το FBI.

Επικεφαλής της έρευνας του FBI, έχει τεθεί από το αμερικανικού υπουργείο Δικαιοσύνης, ο ανεξάρτητος ανακριτής με εισαγγελικές αρμοδιότητες, Ρόμπερτ Μιούλερ, που εξετάζει το ενδεχόμενο προεκλογικής συνωμοσίας μεταξύ του επιτελείου του Τραμπ και της Ρωσίας, αλλά κι ενδεχόμενες σχέσεις του πρώην Συμβούλου Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, Μάικ Φλιν με την Μόσχα. Ο διορισμός του Μιούλερ για την διεξαγωγή της έρευνας αυτής, μετά την αιφνιδιαστική αποπομπή του πρώην διευθυντή του FBI, Τζέιμς Κόμεϊ από τον Τράμπ, έγινε από τον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης των ΗΠΑ,  Ροντ Ρόζενσταϊν. Ο Αμερικανός υπουργός Δικαιοσύνης, Τζέφ Σέσιονς, αυτοεξαιρέθηκε από την διεξαγωγή της έρευνας, αφού κι ο ίδιος διερευνάται για το ενδεχόμενο προεκλογικών επαφών του, με Ρώσους αξιωματούχους.

Από την πλευρά της, η Μόσχα απορρίπτει οποιαδήποτε ανάμειξή της στην υπόθεση αυτή, ενώ η κυβέρνηση Τραμπ επίσης, απορρίπτει κατηγορηματικά το ενδεχόμενο οποιαδήποτε συνωμοσίας με την Μόσχα.

«Πρόκειται για μία σοβαρή εξέλιξη. Απαιτεί πλήρη διερεύνηση. Όποιος πήγε στην συνάντηση αυτή, πρέπει να έρθει στην επιτροπή μας» δήλωσε χαρακτηριστικά στο MSNBC ο Δημοκρατικός Άνταμ Σιφ, μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων και της επιτροπής που είναι αρμόδια για τις μυστικές υπηρεσίες και διεξάγει σχετική έρευνα.

Ο Τραμπ Τζούνιορ προσέλαβε τον δικηγόρο της Νέας Υόρκης, Άλαν Φουτερφάς που ειδικεύεται στην υπεράσπιση υποθέσεων που σχετίζονται με το οργανωμένο έγκλημα, αλλά και την γρφειοκρατία.

«Θα προσφέρω τις υπηρεσίες μου στον Ντόναλντ Τραμπ Τζουνιορ και ειλικρινά δεν υπάρχει τίποτα από όλο αυτόν τον θόρυβο που γίνεται στα ΜΜΕ, σχετικά με την συνάντηση της 9ης Ιουνίου του 2016,» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Φουτερφάς στο Reuters. «Αυτό θα αποδειχτεί», πρόσθεσε ο ίδιος. Ο Φουτερφάς δεν διευκρίνισε εάν είχε κάποιο ρόλο στις ανακοινώσεις που έκανε ο Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ μέσα στο Σαββατοκύριακο, για την συνάντηση που είχε τον Ιούνιο του 2016, στον Πύργο Τραμπ, με την Ρωσίδα δικηγόρο Ναταλία Βεσελνίτσκαγια, στην διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας για τις προεδρικές εκλογές της 8ης Νοεμβρίου του 2016.

ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ:

Ο Τραμπ Τζούνιορ δήλωσε ότι συμφώνησε να συναντήσει την Βεσελνίτσκαγια, η οποία περιγράφεται από την εφημερίδα ότι είχε διασυνδέσεις στο Κρεμλίνο, αφού είχε υποσχεθεί πληροφορίες που θα επιβάρυνα την θέση της προεδρικής υποψηφίας των Δημοκρατικών, Χίλαρι Κλίντον.

Η εφημερίδα υποστηρίζει επίσης, ότι στην συνάντηση, ήταν παρόντες ο γαμπρός του Τραμπ, Τζάρεντ Κούσνερ, αλλά και ο (τότε) πρόεδρος της προεκλογικής του εκστρατείας, Πολ Μάναφορτ. Το δημοσίευμα αναφέρει ακόμα, ότι η συνάντηση αυτή, είναι η πρώτη επιβεβαιωμένη ιδιωτική συνάντηση μεταξύ μελών του στενού κύκλου συνεργατών του Ντόναλντ Τραμπ και μιας πολίτη από την Ρωσία, στην διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας.

Δείτε περισσότερα στο ΒΙΝΤΕΟ του STAR 

Στην Μόσχα, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι δεν γνωρίζει την ταυτότητα της Ρωσίδας δικηγόρου.

«Όχι, δεν γνωρίζουμε ποια είναι και ειδικά δεν μπορούμε να παρακολουθούμε τις κινήσεις όλων των Ρώσων δικηγόρων, τόσο στο εσωτερικό, όσο και στο εξωτερικό» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Πεσκόφ. Ο Γκολντστόουν δήλωσε ότι κανόνισε την συνάντηση μετά από αίτημα του τραγουδιστή κι επιχειρηματία Εμίν Αγκαλάροφ, που είναι πελάτης του από την Μόσχα. Ο ίδιος, είπε στον Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ ότι η συνάντηση θα ήταν με μία δικηγόρο από την Ρωσία, που ισχυρίζονταν ότι κατείχε πληροφορίες σχετικά με παράνομες προεκλογικές συνεισφορές στην Εθνική Επιτροπή του Δημοκρατικού Κόμματος.

 

 

Tags: