Ο Τραμπ ανακοίνωσε τα κριτήρια για χορήγηση βίζας σε μουσουλμάνους

Αφορά ανθρώπους από το Ιράν, τη Λιβύη, τη Συρία, τη Σομαλία, το Σουδάν και την Υεμένη

ΗΠΑ: Κριτήρια για τη χορήγηση βίζας

 

Ο Λευκός Οίκος θέσπισε νέα κριτήρια για τη χορήγηση βίζας σε ανθρώπους που θέλουν να ταξιδέψουν στις ΗΠΑ από το Ιράν, τη Λιβύη, τη Συρία, τη Σομαλία, το Σουδάν και την Υεμένη.

Η ανακοίνωση των κριτηρίων αυτών έρχεται μετά από την παρέμβαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου που ήρε την ταξιδιωτική απαγόρευση του Τραμπ.

Σύμφωνα λοιπόν με τους νέους κανόνες για τις επόμενες 90 μέρες όσοι δεν έχουν κάποιο στενό συγγενή στις ΗΠΑ, όπως γονιό, σύζυγο ή παιδί δεν θα μπορούν να μπαίνουν στη χώρα.

Μάλιστα από τον όρο «στενός συγγενής» αποκλείονται οι παππούδες, οι θείοι, τα ανίψια, οι συγγενείς εξ αγχιστείας και τα εγγόνια.

Εξαιρούνται ακόμα όσοι έχουν επιχειρηματικούς και εκπαιδευτικούς δεσμούς με τις ΗΠΑ.

Διαβάστε επίσης: ΗΤΤΑ για Τραμπ-Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ πήρε πίσω την ανάκληση της βίζας για τους μετανάστες

Οι οδηγίες του Λευκού Οίκου ορίζουν ρητώς ότι ο βαθμός συγγένειας θα πρέπει να είναι επίσημος και να αποδεικνύεται από δημόσια έγγραφα, ενώ δεν επηρεάζονται όσοι κατέχουν ενεργή βίζα. Επίσης ταξιδιώτες με διπλή υπηκοότητα που ταξιδεύουν με το διαβατήριο χώρας που δεν είναι μία από τις έξι θα επιτρέπεται να μπαίνουν στις ΗΠΑ.

Οι νέοι κανόνες για τη χορήγηση βίζας θα ισχύσουν από σήμερα τα μεσάνυχτα.

Διαβάστε επίσης: ΗΤΤΑ Τράμπ:Δικαστήριο απέρριψε το διάταγμα μίσους-Στη γωνία τον περίμενε η Χίλαρι! Το ΚΑΥΣΤΙΚΟ σχόλιό της

Παρ’ όλ’ αυτά νομικοί τόσο υπέρ όσο και κατά της απαγόρευσης, προειδοποιούν ότι οι νέοι αυτοί περιορισμοί που θα ισχύουν μέχρι το Ανώτατο Δικαστήριο να βγάλει την τελική του απόφαση, θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε νομικές επιπλοκές.

Διαβάστε επίσης: ΑΡΧΙΣΑΝ τα όργανα! «Μπλόκο» στο αντιμεταναστευτικό διάταγμα του Τραμπ-ΝΕΥΡΑ στον Λευκό Οίκο!

Πάντως το Ανώτατο Δικαστήριο δεν αναμένεται να αποφασίσει πριν τον Οκτώβριο, που σημαίνει ότι η περίοδος των 90 ημερών που ορίζει ο Λευκός Οίκος θα έχει σχεδόν ολοκληρωθεί.

Διαβάστε επίσης: «Χαστούκι» στον Τραμπ από δικαστή: Αναστέλλει την απέλαση όσων έφτασαν με έγκυρη βίζα στις ΗΠΑ

Το δικαστήριο ενέκρινε επίσης την απαγόρευση εισόδου 120 ημερών σε πρόσφυγες που φτάνουν στις ΗΠΑ, επιτρέποντας έτσι στην κυβέρνηση να απαγορεύσει την είσοδο στη χώρα οποιουδήποτε πρόσφυγα δεν έχει συγγενική σχέση με κάποιον που βρίσκεται στην Αμερική.

Η κυβέρνηση Τραμπ έχει ορίσει ότι δεν θα δεχθεί πάνω από 50.000 πρόσφυγες στις ΗΠΑ, αριθμός που όπως είπε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ θα καλυφθεί μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες.

Διαβάστε επίσης: ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! Στις ΗΠΑ κρατούν πρόσφυγες στα αεροδρόμια μετά το διάταγμα Τραμπ

Έντονες είναι οι αντιδράσεις οργανώσεων για τα ανθρώπινα δικαιώματα που εδώ και πέντε μήνες επικρίνουν την απόφαση του Ντόναλντ Τραμπ να απαγορεύσει τη χορήγηση βίζας σε υπήκοους των έξι παραπάνω μουσουλμανικών χωρών.

Ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι με την απόφασή του αυτή δε θα μπουν τρομοκράτες στη χώρα. Μάλιστα υπογράφηκε τον περασμένο Φεβρουάριο, αλλά μπλοκαρίστηκε από τη Δικαιοσύνη. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top