ΗΤΤΑ για Τραμπ-Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ πήρε πίσω την ανάκληση της βίζας για τους μετανάστες

Πράσινο φως στις αεροπορικές εταιρίες δίνει το Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ

Τραμπ διάταγμα

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ θα επιτρέπει σε όσους κατέχουν έγκυρη βίζα την είσοδο στις ΗΠΑ, ώστε να συμμορφωθεί με την απόφαση ομοσπονδιακού δικαστή του Σιάτλ, η οποία μπλοκάρει προσωρινά το αντιμεταναστευτικό διάταγμα του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, ενώ το υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας δεν ζητά πλέον από αεροπορικές εταιρείες να εμποδίσουν την επιβίβαση πολιτών από τις επτά επίμαχες χώρες σε πτήσεις που έχουν ως προορισμό τις Ηνωμένες Πολιτείες.

«Ανατρέψαμε την προσωρινή ανάκληση της βίζας», αναφέρει σε ανακοίνωσή του αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης σκοπεύει να καταθέσει επείγουσα δικαστική εντολή, το συντομότερο δυνατό, για να προχωρήσει η εφαρμογή του διατάγματος Τραμπ και να ακυρωθεί η απόφαση του δικαστή του Σιάτλ, ανακοίνωσε η εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικής Ασφαλείας.

Ο Τραμπ ανέστειλε πριν από μία εβδομάδα προσωρινά το πρόγραμμα υποδοχής προσφύγων των ΗΠΑ και επέβαλε προσωρινή απαγόρευση εισόδου στη χώρα, διάρκειας 90 ημερών, για τους πολίτες του Ιράν, του Ιράκ, της Λιβύης, της Σομαλίας, του Σουδάν, της Συρίας και της Υεμένης.

Οργισμένη ήταν νωρίτερα η αντίδραση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στη δικαστική απόφαση που «πάγωσε» προσωρινά το αντιμεταναστευτικό διάταγμα.

Ο Λευκός Οίκος ετοιμάζεται να ζητήσει παύση εφαρμογής της δικαστικής απόφασης και να ασκήσει έφεση, εάν χρειαστεί.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top