Σε μία μεγάλη αποκάλυψη προχώρησε η ιστοσελίδα «The Daily Caller» και ο δημοσιογράφος Τσακ Ρος.

Όπως υποστηρίζουν, από την ανάλυση του βίντεο της τουρκικής υπηρεσίας της «Φωνής της Αμερικής», προκύπτει ότι την εντολή για την αιματηρή επίθεση εναντίον των Κούρδων διαδηλωτών, έξω από την τουρκική πρεσβευτική κατοικία, έδωσε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν!

Η ιστοσελίδα ανέλυσε τον ήχο του βίντεο και καταλήγει στο συμπέρασμα ότι ο ισλαμιστής ηγέτης της Τουρκίας διέταξε την άνανδρη επίθεση, στην οποία συμμετείχαν μέλη της φρουράς του -οι γνωστοί μαυροφορεμένοι- και μέλη του προσωπικού της τουρκικής πρεσβείας.

Σύμφωνα με την «The Daily Caller», ένας μηχανικός που ειδικεύεται στην επεξεργασία ήχου ανέλυσε το βίντεο της «ΦτΑ», χρησιμοποιώντας ειδικές τεχνικές για την μείωση του ατμοσφαιρικού ήχου. Επίσης ενίσχυσε την ένταση του ήχου του βίντεο και αποφάνθηκε ότι οι άνδρες ασφαλείας του Ταγίπ Ερντογάν φωνάζουν: «Λέει (εννοούν τον Ερντογάν) επιτεθείτε». Τους λέει επίσης: «ελάτε, ελάτε, ελάτε».

Σύμφωνα με την ανάλυση, οι φράσεις και οι λέξεις που ακούγονται από τους μπάτσους της προεδρικής φρουράς είναι «dalin diyor, servet abi dalin diyor», που μεταφράζονται ως «λέει (σ.σ.: ο Ερντογάν) επιτεθείτε, servet abi, λέει επιτεθείτε».

Σύμφωνα με την αμερικανική ιστοσελίδα, η λέξη «servet» αφορά το όνομα του φρουρού στον οποίο αυτός που μιλάει απευθύνεται, ενώ η λέξη «abi» είναι φιλική προσφώνηση που σημαίνει «μεγάλε αδελφέ».

Σύμφωνα με την ανάλυση των στοιχείων που προκύπτουν από το βίντεο, ο Ταγίπ Ερντογάν συνομιλεί μέσα από το αμάξι με έναν αστυνομικό και μέσα σε λίγες στιγμές ακούγονται αυτές οι πολεμικές ιαχές που σηματοδοτούν την έναρξη της επίθεσης.

Ειδικότερα στο βίντεο που δημοσιοποίησε η τουρκική υπηρεσία της «Φωνής της Αμερικής» διακρίνεται ο φρουρός που συνομιλεί με τον Ερντογάν, ο οποίος βρίσκεται ακόμα μέσα στην προεδρική λιμουζίνα, να μεταφέρει έναν μήνυμα σε έναν άλλο αστυνομικό που βρίσκεται πιο κοντά στο πεζοδρόμιο.

Ο δεύτερος άνδρας τότε τρέχει προς την πλευρά των διαδηλωτών. Ακούγονται φωνές και τότε οι άνδρες ασφαλείας του Ερντογάν ξεκινούν να καταδιώκουν και να κτυπούν αλύπητα τους διαδηλωτές.

Σύμφωνα με την αμερικανική ιστοσελίδα, το συγκεκριμένο περιστατικό έχει αυξήσει την ήδη υπάρχουσα διπλωματική ένταση ανάμεσα στην Αμερική και την Τουρκία και έρχεται να προστεθεί σε μια κρίσιμη χρονική συγκυρία όπου η διεθνής κοινότητα κατηγορεί τον Ερντογάν για καταστολή της αντιπολίτευσης στην Τουρκία.

ΑΛΛΟΥ ΕΧΕΙ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥ Ο ΣΟΥΛΤΑΝΟΣ!

Ο Ερντογάν όμως δεν ασχολείται με αυτά! Θέλει μία Τουρκία, όπως την οραματίζεται ξεκινώντας από το κόμμα του. Από αύριο Κυριακή θα είναι εκ νέου στο τιμόνι του ΑΚΡ, καθώς αναμένεται να εκλεγεί πανηγυρικά και πάλι αρχηγός του ύστερα από απουσία 3 ετών. Το αυριανό έκτακτο συνέδριο του κόμματος στην Άγκυρα που θα συγκεντρώσει πάνω από 60,000 μέλη, ενώ οι φανατικοί υποστηρικτές του συνεχίζουν να του γράφουν τραγούδια. 

O Eρντογάν καταδιώκει τον σταρ του ΝΒΑ Ενές Καντέρ ​

Το ίδια ώρα, το κυνήγι των οπαδών του Γκιουλέν συνεχίζεται. Η τουρκική κυβέρνηση ακύρωσε το διαβατήριο του μπασκετμπολίστα Ενές Καντέρ με αποτέλεσμα να βρίσκεται υπό κράτηση σε αεροδρόμιο στην Ρουμανία, όπως ανακοίνωσε στο twitter του!

Η κόντρα του Καντέρ με τον Ερντογάν μετρά εδώ και καιρό. Ο τούρκος μπασκετμπολίστας είχε γράψει στο twitter ότι ο λόγος που δεν τον καλούν στην Εθνική της χώρας είναι οι πολιτικές του απόψεις, με την Τουρκική κυβέρνηση να απαντάει ότι ο Καντέρ είναι Γκιουλενιστής. Τότε  η οικογένειά του με δημόσια επιστολή τον αποκήρυξε. 

Πηγή: mignatiou.com
Tags: