Σε αναμμένα κάρβουνα κάθονται οι γερμανικές αρχές μετά το χθεσινό τρομοκρατικό χτύπημα κοντά στο σημείο όπου περνούσε το λεωφορείο που μετέφερε την Μπορούσια Ντόρτμουντ στο φήπεδο για τον τελικό του «Champions League».

Όπως σας έχει ήδη ενημερώσει το star.gr, υπάρχει διπλή ανάληψη ευθύνης για την τρομοκρατική επίθεση, κάτι το οποίο ερευνούν οι γερμανικές Αρχές.

Εκτός από την επιστολή που βρέθηκε στον τόπο της έκρηξης (και αναφέρει ότι η επίθεση αποτελεί απάντηση στην στρατιωτική ανάμειξη της Γερμανίας στις επιχειρήσεις παρακολούθησης κατά του Ισλαμικού Κράτους στην Συρία), αναρτήθηκε και ένα μήνυμα σε αντιφασιστικό portaλ με ανάληψη ευθύνης, και αναφέρει ότι η επίθεση αποτελεί απάντηση στην «επιεική μεταχείριση» που επιφυλάσσει η ποδοσφαιρική ομάδα στους νεο-Ναζί και ρατσιστές οπαδούς της.

ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΗ ΜΕΡΚΕΛ

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, στην μονοσέλιδη επιστολή που βρέθηκε στο σημείο της επίθεσης, γίνεται προσωπική αναφορά στη Μέρκελ, στην οποία οι συντάκτες καταγγέλλουν την συμμετοχή γερμανικών πολεμικών αεροσκαφών Tornado στις επιχειρήσεις κατά του λεγόμενου «Ισλαμικού Κράτους» στη Συρία:

«Στο όνομα του πανάγαθου και πολυεύσπλαχνου Αλλάχ,
12 άπιστοι σκοτώθηκαν στη Γερμανία απ’ τα ευλογημένα αδέρφια μας. Αλλά προφανώς, Μέρκελ, ούτε που νοιάζεσαι για τους μικρούς, βρώμικους υποτελείς σου. Τα Tornados σου πετούν ακόμη πάνω απ’ τα εδάφη του Χαλιφάτου για να σκοτώνουν Μουσουλμάνους.
Αλλά εμείς παραμένουμε ακλόνητοι χάρις στο έλεος του Αλλάχ.
Απ’ αυτή τη στιγμή όλοι οι άπιστοι ηθοποιοί, τραγουδιστές, αθλητές και όλοι οι επώνυμοι στη Γερμανία κι άλλες χώρες σταυροφόρων περιλαμβάνονται στη λίστα του Ισλαμικού Κράτους.
Κι αυτό μέχρι να εκπληρωθούν οι ακόλουθες απαιτήσεις:
-να αποσυρθούν τα Tornados από τη Συρία
-να κλείσει η αεροπορική βάση του Ramstein.»

Να σημειώσουμε, ότι στην επιστολή γίνεται αναφορά και στην τρομοκρατική επίθεση με τους 12 νεκρούς στη Χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνου, τον περασμένο Δεκέμβριο.

 

Η εν λόγω επιστολή δεν είναι χειρόγραφη, αλλά έχει γραφτεί σε ηλεκτρονικό υπολογιστή.

Άμεση αναφορά στην επίθεση στο Ντόρτμουντ δεν γίνεται, ούτε αναφέρεται αποστολέας ή συντάκτης.

Το γεγονός είναι ότι η επιστολή έχει ισλαμιστικές αναφορές, αλλά όπως επισημαίνουν κύκλοι των υπηρεσιών ασφαλείας, δεν περιέχει σύμβολα του Ισλαμικού Κράτους. Και δεν αποκλείεται οι συντάκτες της να είναι χούλιγκαν, εκβιαστές ή κάτι άλλο.

Οι αρχές ερευνούν την αυθεντικότητά της. Κύκλοι των γερμανικών υπηρεσιών ασφαλείας υπογραμμίζουν ότι η έρευνα δεν περιορίζεται στην ισλαμιστική τρομοκρατία, αλλά διενεργείται προς όλες τις κατευθύνσεις. Τονίζουν δε ότι ότι η επιστολή είναι πιθανόν να είναι απόπειρα αυτών που βρίσκονται πίσω από την επίθεση να παραπλανήσουν τις αρχές.
 


 

Tags: