Mητέρα-ηρωίδα: Σκοτώθηκε για να σώσει την κόρη της από την έκρηξη στο μετρό της Αγίας Πετρούπολης

Έβαλε το σώμα της ως ασπίδα πέφτοντας πάνω το παιδί της ώστε να το προστατέψει

Σκοτώθηκε για να σώσει την κόρη της

Θυσίασε την ζωή της προκειμένου να σώσει την κόρη της μια μητέρα-ηρωίδα, η οποία την στιγμή της τρομοκρατικής επίθεσης στο μετρό της Αγίας Πετρόπουλης, βρισκόταν με την κόρη της στο σταθμό St Petersburg.

Όπως διαβάζουμε στην «Mirror», η 50χρονη Irina Medyantsev, δίχως να το σκεφτεί όταν έγινε η έκρηξη, έπεσε πάνω στην 29χρονη κόρη της Yelena, προκειμένου να την σώσει, χρησιμοποιώντας το κορμί της ως ασπίδα.

Δυστυχώς όμως ήταν τόσο μεγάλο το μέγεθος της έκρηξης, που η 50χρονη μητέρα-ηρωίδα έχασε την ζωή της.

Η Yelena με την αδερφή της Yulia

Η 29χρονη κόρη της Yelena γλίτωσε, και νοσηλεύεται στην Εντατική.

ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΤΡΑΓΩΔΙΑΣ-ΕΙΚΟΝΕΣ ΠΟΥ ΣΟΚΑΡΟΥΝ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑΙΜΑΤΟΒΑΜΜΕΝΑ ΒΑΓΟΝΙΑ

Σοκαρισμένη και μουδιασμένη είναι για μια ακόμα φορά η παγκόσμια κοινή γνώμη από το χθεσινό τρομοκρατικό χτύπημα στο μετρό της Αγίας Πετρούπολης με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 14 άνθρωποι (11 επιτόπου) και να τραυματιστούν άλλοι 45.

 

Όπως σας έχει ήδη ενημημερώσει το star.gr, ο βομβιστής που αιματοκύλησε τα μετρό είναι ο 22χρονος Ακμπαρζόν Τζαλίλοφ, Ρώσος πολίτης, γεννημένος στο Κιργιστάν, ο οποίος φέρεται να είναι εκείνος που πυροδότησε τον εκρηκτικό μηχανισμό μέσα μέσα στο βαγόνι του συρμού του μετρό.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μένουν να επιβεβαιωθούν ο βομβιστής είχε τοποθετήσει τον εκρηκτικό μηχανισμό, βάρους 200 – 300 γραμμαρίων στην κοιλιά του, τον οποίο και πυροδότησε, όσο ο συρμός βρισκόταν εν κινήσει. Πάντως οι ρωσικές αρχές ερευνούν ακόμα αν ο βομβιστής σκοτώθηκε ή είναι ακόμα ζωντανός. 

Ο 22χρονος φέρεται να είχε επαφές με τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους και έδρασε κατά πάσα πιθανότητα ύστερα από εντολές που έλαβε από τζιχαντιστές στη Συρία.

Αυτό που ερευνούν τώρα οι ρωσικές αρχές είναι αν πρόκειται για έναν ακόμα «μοναχικό λύκο», ή είχε και συνεργούς οι οποίοι παραμένουν ασύλληπτοι. Πληροφορίες που ερευνώνται από τις αρχές κάνουν λόγο για δύο ακόμα συνεργούς, η μία εκ των οποίων γυναίκα.

Νωρίτερα ο εκπρόσωπος της Επιτροπής για την Εθνική Ασφάλεια του Κιργιστάν, Ραχάτ Σουλαϊμάνον είχε δηλώσει στο πρακτορείο Interfax ότι πιθανότατα πίσω από την επίθεση να βρίσκεται Ρώσος πολίτης με καταγωγή από το Κιργιστάν.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top