ΕΙΚΟΝΕΣ ΣΟΚ από το εσωτερικό του βαγονιού του μετρό της Αγίας Πετρούπολης

Δρακόντεια τα μέτρα ασφαλείας σε όλα τη Ρωσία

ΕΙΚΟΝΕΣ ΣΟΚ από το εσωτερικό του βαγονιού του μετρό

Σοκαρισμένη και μουδιασμένη είναι για μια ακόμα φορά η παγκόσμια κοινή γνώμη από το χθεσινό τρομοκρατικό χτύπημα στο μετρό της Αγίας Πετρούπολης με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 11 άνθρωποι και να τραυματιστούν άλλοι 50. 

Η Daily Mail δημοσιεύει σήμερα φωτογραφίες από το εσωτερικό του βαγονιού, όπου σημειώθηκε η έκρηξη, που προκαλούν ανατριχίλα.

Σε αυτές φαίνονται ξεκάθαρα άνθρωποι βαριά τραυματισμένοι στο πάτωμα και πτώματα μέσα σε ένα ισοπεδωμένο βαγόνι. 

Μια γυναίκα που βρισκόταν στο σταθμό τη στιγμή της έκρηξης περιέγραψε με κάθε λεπτομέρεια όλα όσα έζησε μετά από την έκρηξη.

«Οι άνθρωποι ήταν μαυρισμένοι από τον καπνό και είχαν πέσει κάτω. Υπήρχε μια τρομακτική μυρωδιά καμμένης σάρκας», είπε.

«Η φίλη μου ήταν στο διπλανό βαγόνι, όταν εξερράγη. Είπε ότι άρχισε να τρέμει το βαγόνι. Κι όταν βγήκε έξω είδε ανθρώπους ακρωτηριασμένους. Άνθρωποι κείτονταν αιμόφυρτοι, τα μαλλιά τους ήταν καψαλισμένα. Μας είπαν να μετακινηθούμε προς την έξοδο, γιατί δεν θα συνεχιζόταν το δρομολόγιο. Ο κόσμος άρχισε να τρέχει», δήλωσε δεύτερη μάρτυρας στο  Life News. 

Ο πρωθυπουργός της Ρωσίας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ με ανάρτησή του στο Facebook έκανε λόγο για τρομοκρατική επίθεση, ενώ ο Βλαντιμίρ Πούτιν επισκέφθηκε στον σταθμό του μετρό στην Αγία Πετρούπολη και άφησε στην μνήμη των θυμάτων λίγα λουλούδια.

Η διεύθυνση του μετρό της Μόσχας αποφάσισε την λήψη πρόσθετων εκτάκτων μέτρων ασφαλείας μετά τις εκρήξεις που σημειώθηκαν στο μετρό της Αγίας Πετρούπολης.

Στην σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η διοίκηση του μετρό της Μόσχας, η οποία αναρτήθηκε στον λογαριασμό που διαθέτει στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης Telegram, αναφέρεται ότι «λαμβάνονται πρόσθετα μέτρα ασφαλείας» και πως η «διοίκηση του μετρό της Μόσχας είναι έτοιμη να παράσχει κάθε είδους βοήθεια σε περίπτωση που αυτό κριθεί αναγκαίο».

Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας της Ρωσίας τέλος απέστειλε σε όλα τα αεροδρόμια και αεροπορικές εταιρείες απόφασή της με την εντολή να ληφθούν αυξημένα μέτρα ασφαλείας στη χώρα με στόχο την ενίσχυση της αεροπορικής ασφάλειας.

Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο TASS, αυτή την στιγμή τα διεθνή αεροδρόμια όπως και τα αεροδρόμια από τα οποία πραγματοποιούνται πτήσεις εσωτερικού στην επικράτεια της Ρωσικής Ομοσπονδίας λειτουργούν με αυξημένα μέτρα ασφαλείας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top