Τζον Γεωργελάς: Ένας Έλληνας στους «ηγέτες» του ISIS!

Είναι ο επικεφαλής της αγγλόφωνης προπαγάνδας του ISIS – Η οικογένειά του κατάγεται από την Κρήτη

Τζον Γεωργελάς: Ένας Έλληνας στους «ηγέτες» του ISIS!

Εκτενές αφιέρωμα σε έναν 33χρονο τζιχαντιστή κάνει ο δημοσιογράφος Γκρέιμ Γουντ και το περιοδικό The Atlantic.

Αυτός ο τζιχαντιστής είναι εκ των ηγετών του ISIS, καθώς είναι ο επικεφαλής της αγγλόφωνης προπαγάνδας, και ονομάζεται… Τζων Γεωργελάς!

Με τίτλο «The American Leader in the Islamic State» (Ο Αμερικανός ηγέτης του Ισλαμικού Κράτους) το αμερικανικό περιοδικό, αναφέρεται στον Γεωργελά, οποίος έχει ρίζες από την Κρήτη!

Ο Γεωργελάς γεννήθηκε το 1983 από οικογένεια εύπορη και με στρατιωτική παράδοση καθώς ήταν στρατιωτικοί και ο πατέρας του αλλά και ο παππούς του.

Ο ίδιος, αν και από οικογένεια με στρατιωτική πειθαρχία, ήταν αρκετά απείθαρχος και γρήγορα εισήλθε στον ψεύτικο κόσμο των ναρκωτικών. Η γνωριμία του με το Ισλάμ έγινε όταν σπούδαζε φιλοσοφία στο κολέγιο Blinn στο Τέξας, μέσα από ένα μάθημα ενός καθηγητή.

Ασπάστηκε το Ισλάμ το 2001 και ήδη στο τέλος του χρόνου είχε αλλάξει το όνομά του σε Γιαχία και είχε πάει στη Δαμασκό για να μάθει αραβικά.

Όπως αναφέρει ο συντάκτης του άρθρου, έμαθε πρώτη φορά για τον Γεωργελά το 2014 όταν σε συνάντηση με τον Αυστραλό προσήλυτο Μουσά Τσεραντόνιο, άκουσε για πρώτη φορά το όνομά του (όχι το αληθινό αλλά το νέο, το Γιαχία) και μαζί τους χαρακτηρισμούς «ο δάσκαλος» ή «ο ηγέτης».

Ο Γεωργέλας γνώρισε το 2003 τη σύζυγο και μητέρα των παιδιών του και επέστρεψαν στις ΗΠΑ το 2004, όπου και απέκτησε τον πρώτο του γιο. Έναν χρόνο μετά, ο Τζον έπιασε δουλειά σε εταιρία προγραμματισμού αλλά συνελήφθη από το FBI όταν επιχείρησε να χακάρει την ιστοσελίδα της American Israel Public Affairs Committee και φυλακίστηκε.

Το 2009 απέκτησε και τον δεύτερο γιο του, ενώ το 2011 πήγε με την οικογένειά του στην Αίγυπτο για τρία χρόνια, μέχρι να ανατραπεί η κυβέρνηση της Μουσουλμανικής Αδερφότητας.

Τον Απρίλιο του 2014, σε μια μάχη, τραυματίστηκε σοβαρά αλλά επέζησε. Πιάστηκε αιχμάλωτος από τους Σύρους αντάρτες αλλά απελευθερώθηκε και κατάφερε να φτάσει ως την «πρωτεύουσα» του Χαλιφάτου, τη Ράκα.

Έγινε ο ηγέτης της προπαγάνδας του ISIS (λόγω τραύματος δεν μπορούσε να είναι μάχιμος) και πλέον είναι ο επικεφαλής παραγωγός της αγγλόφωνης προπαγάνδας του Ισλαμικού Κράτους.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top