Yπόθεση 15χρονης Κωνσταντίνας: «Πήγε σε κλινική της Αλβανίας για έκτρωση»

Σοκάρει η βοηθός του Αλβανού ιατροδικαστή: «Πετάξαμε τα όργανά της σε κάδο σκουπιδιών»

Στο φως της δημοσιότητας φέρνει η εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» τα έγγραφα από το νοσοκομείο της Αλβανίας στο οποίο εισήχθη νεκρή η 15χρονη Κωνσταντίνα Αναγνώστη.

Η νεαρή κοπέλα πριν από 3,5 χρόνια φέρεται να είχε επισκεφτεί οδοντίατρο στην Αλβανία μαζί με ταξιτζή, οικογενειακό φίλο της μητέρας της.

Ωστόσο δεν επέστρεψε ποτέ ζωντανή στην Ελλάδα, καθώς ξεψύχησε μέσα στο ταξί που την μετέφερε πίσω στο σπίτι της.

Μετά από 3,5 χρόνια, οι εξελίξεις στην υπόθεση είναι ραγδαίες, καθώς ο οδηγός ταξί μετά την απολογία του σε ανακριτή και εισαγγελέα, κρίθηκε προφυλακιστέος με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο δια παραλείψεως.

Ο ίδιος επιμένει πως είναι αθώος δίχως να έχει καταλάβει τον λόγο που προφυλακίζεται.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Προφυλακιστέος ο ταξιτζής που μετέφερε 15χρονη σε οδοντίατρο της Αλβανίας

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΟ ΙΑΤΡΙΚΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑΣ ΑΠΟ ΤΗ ΜΟΙΡΑΙΑ ΗΜΕΡΑ:

 

«Η 15χρονη Κωνσταντίνα Αναγνώστη εισήλθε νεκρή στο τμήμα επειγόντων περιστατικών από οδηγό ταξί ο οποίος ανέφερε ότι μετά από ένα ξαφνικό τρίξιμο του σαγονιού έπεσε κάτω.Την έφερε στο νοσοκομείο χωρίς σημάδια ζωής. Ακολούθησαν διαδικασίες καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης με ηλεκτροσόκ, τεχνητής αναπνοής με αμπού, καρδιακών μαλάξεων, της χορηγήθηκε αδρεναλίνη, ατροπίνη και λιδοκαϊνη, ενδοφλέβια χωρίς να ανακάμψουν οι ζωτικές της λειτουργίες. Παρέμεινε 2 ώρες στα Επείγοντα και μεταφέρθηκε στο νεκροτομείο».

ΤΙ ΕΔΕΙΞΕ Η ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗ ΕΞΕΤΑΣΗ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΚΛΙΝΙΚΑ ΕΥΡΗΜΑΤΑ:

 

«Ήταν άνευ ζωτικών λειτουργιών, άνευ παλμού και άνευ αναπνευστικής λειτουργίας, διεσταλμένες κόρες οφθαλμών, εμφανίζει κυάνωση γύρω από το στόμα, γύρω από την καρωτίδα, δέρμα με νεκρική χροιά με κυάνωση και κρύο. Εισήχθη νεκρή γι΄αυτό δεν εφαρμόστηκε και άλλη θεραπεία».

«Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΗΣ ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ ΣΕ ΑΤΥΧΗΜΑ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΕΚΤΡΩΣΗ»

 

Μιλώντας στην εκπομπη «Αλήθειες με τη Ζήνα», ο Ντούε Πιέτρα, Πρόεδρος του Αλβανικού συλλόγου δικηγόρων κατά της διαφθοράς δήλωσε πως:

«Το περιστατικό έχει γίνει από ατύχημα, από την απροσεξία της γιατρού τη στιγμή της διαδικασίας για να κάνει την έκτρωση. Δεν είχε σκοπό να την σκοτώσει. Eίτε απλά δεν έδωσε την απαραίτητη προσοχή που έπρεπε, είτε από τη μεριά της μητέρας της κοπέλας δεν είχαν πει στην γιατρό την αλήθεια ποσο μηνών ήταν η κοπέλα.

Πιστεύω ότι η γιατρός δεν έκανε υπέρηχο για να γνωρίζει πόσο μηνών ήταν το μωρό, αλλά πίστεψε στα λεγόμενα της μάνας… Μετά το συμβάν η γιατρός ήταν μαζί με μια βοηθό η οποία με το τηλέφωνο της Κωνσταντίnας κάλεσε τον (…..) οπότε ο ίδιος πήγε αμέσως στην κλινική, έβαλε γρήγορα το κορίτσι στο αυτοκίνητο για να την πάει στο νοσοκομείο. Όταν αντιλήφθηκε ότι η κοπέλα δεν ήταν στη ζωή, έκανε μια βόλτα με το δικό του αυτοκίνητο στους «Αγίους Σαράντα» όπου είχε πολλά τηλέφωνα επικοινωνίας με τη γιατρό και τη μητέρα της κοπέλας, όπου πιστεύω (υποψιάζομαι) ότι έχουν γίνει από το τηλέφωνο της κοπέλας.

Μιας και η γιατρός ήταν γνωστή, έγινε μεσολάβηση για να μην αποκαλυφθεί ότι η κοπέλα ήταν εκεί για έκτρωση. Αυτή είναι η αιτία που ξεκίνησε αυτή η ιστορία και συνεχίζει μέχρι σήμερα. Αν ο ταξιτζής ανακριθεί με υπευθυνότητα, ο ίδιος θα αποκαλύψει όλη την ιστορία. Την αλήθεια.

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η κοπέλα είχε πάει στην κλινική για έκτρωση, όπως έχει πάει και στην κομμώτρια και στον οδοντίατρο.

Αν η εισαγγελία ήθελε να ρίξει φως στην αλήθεια έπρεπε να δει την άρση απορρήτου μεταξύ του (...…) μόνο τις 3 τελευταίες ημέρες, αλλά θα είχε ανακρίνει και για το ραντεβού της μητέρας της Κωνσταντίνας με τη γιατρό όπως και τα βιβλία της κλινικής γιατί όσες φορές είχε γίνει επίσκεψη είχαν πληρώσει.

Σε εκείνη την κλινική έχουν χάσει τη ζωή τους πολλά κορίτσια».

 

ΒΟΗΘΟΣ ΙΑΤΡΟΔΙΚΑΣΤΗ ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ: «ΠΕΤΑΞΑΜΕ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ ΤΗΣ ΣΕ ΚΑΔΟ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ»

 

«Η βοηθός νοσοκόμα δήλωσε ότι τα όργανα αφαιρέθηκαν παρουσία του γιατρού (ιατροδικαστή) και τα βάλανε σε μαύρη σακούλα σκουπιδιών. Μετά την έριξαν σε έναν κάδο σκουπιδιών εκεί κοντά στο νοσοκομείο. Στη συνέχεια πιστεύει ότι φαγώθηκαν από τα αδέσποτα σκυλιά. Αυτή η μαρτυρία είναι καταγεγραμμένη από τον ερευνητή του Αργυρόκαστρου ο οποίος έχει αναλάβει αυτή την υπόθεση» εξηγεί ο Ντούε Πιέτρα και συνεχίζει:

«Ο Σύλλογος έχει ασχοληθεί μόνο με το Ιατροδικαστικό Ινστιτούτο των Τιράνων, με τους ιατροδικαστές που απέκρυψαν τα στοιχεία και κάλυψαν το έγκλημα. Έχουμε ζητήσει την ποινική δίωξη 4 ιατροδικαστών που τους καλύπτει ο διευθυντής του Ινστιτούτου και η πολιτική ηγεσία. Για κάθε υπόθεση κέρδιζαν μέσω διαφθοράς 15-25.000 ευρώ γι΄αυτό ήταν πολύ δύσκολο οι ιατροδικαστές να συλληφθούν από αυτούς που συνεργάζονταν μαζί τους.

Μετά την αίτησή μας στο Ανώτερο Δικαστήριο και την έφεση στο Εφετείο των Τιράνων τώρα η υπόθεση έχει πάει στον Άρειο Πάγο».

ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΕΚΛΕΙΣΕ ΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΤΗΚΕ Ο ΟΔΗΓΟΣ ΤΑΞΙ:

 

«Έχω κάνει έγγραφο στον Γενικό εισαγγελέα για να ανοίξει ξανά ο φάκελος για τους γιατρούς (ιατροδικαστές) και να συνεργαστεί με τα Ιωάννινα για να ρίξει φως στην υπόθεση. Αν και η υπόθεση στην Αλβανία έχει κλείσει πρέπει να βοηθήσουν οι ελληνικές αρχές. Ελπίζουμε ότι θα έχει επιτυχία η συνεργασία αυτή και συγχρόνως δεν πρέπει να σταματήσουν από την εισαγγελία Ιωαννίνων οι ανακρίσεις. Πρέπει να φτάσουν μέχρι τους ιατροδικαστές στην Αλβανία» κατέληξε ο Πρόεδρος του Αλβανικού συλλόγου δικηγόρων κατά της διαφθοράς.

 

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top