"Τα έσπασε" ανενόχλητος ο Ρουβίκωνας στο ΣτΕ

Τα έσπασαν ανενόχλητοι, έφυγαν ανενόχλητοι

Έντονες αντιδράσεις προκαλεί η επίθεση του Ρουβίκωνα στο Συμβούλιο Επικρατείας, εν ώρα διάσκεψης του Ανωτάτου Δικαστηρίου. Το κτίριο φρουρούσε μόλις ένας αστυνομικός και οι δράστες έφυγαν ανενόχλητοι.

Με κράνη, στειλιάρια στα χέρια και μπουκάλια μπύρας γεμάτα μπογιά στους σάκους τα μέλη του Ρουβίκωνα, εισβάλλουν στο Συμβούλιο Επικρατείας.

Τα πάνω από 50 άτομα, σε μια στρατιωτικού τύπου καταδρομική επιχείρηση, σπάνε σε 3 υποομάδες: Οι δυο κάνουν κομμάτια με τα στειλιάρια τα τζάμια, και η τρίτη , περίπου 10 ατόμων εισβάλλουν στο κεντρικό κτίριο. Σπάνε την τζαμαρία εισόδου. Ο μοναδικός αστυνομικός, τον οποίο απειλούν, κάθεται στην καρέκλα και παρακολουθεί.

Μητσοτάκης: «Έρμαιο η χώρα και η δικαιοσύνη του Ρουβίκωνα»

«Ούτε η χώρα, ούτε η Δικαιοσύνη, ούτε βέβαια οι πολίτες επιτρέπεται να γίνονται έρμαιο του κάθε Ρουβίκωνα ή άλλων ομάδων, τις οποίες η Κυβέρνηση, βέβαια, πολύ καλά γνωρίζει.  Ο κ. Τσίπρας ας υπερβεί, επιτέλους, τον εαυτό του. Και ας συνειδητοποιήσει ότι ο διχαστικός του λόγος μόνο ζημία προκαλεί στον τόπο».

Τα έσπασαν ανενόχλητοι, έφυγαν ανενόχλητοι

Στο ισόγειο σπάνε τις οθόνες του μηχανήματος ελέγχου και ανενόχλητοι βγαίνουν, εντός δευτερολέπτων, έξω από το κτίριο , όπου άλλα μέλη της συλλογικότητας τους βιντεοσκοπούν. Αρχίζουν να πετούν μπουκάλια μπύρας γεμάτα μπογιά.

Εδώ στον δεύτερο όροφο του Συμβουλίου Επικρατείας, την ώρα της εισβολής γινόταν διάσκεψη των δικαστών για την υπόθεση του ασφαλιστικού, δηλαδή τον περίφημο νόμο Κατρούγκαλου.

Η ανακοίνωση των δικαστών

«Ενέργειες, όπως η χθεσινή, το μόνο που επιτυγχάνουν είναι να μετακυλήσουν στους πολίτες, το συμφέρον των οποίων υποτίθεται ότι εξυπηρετούν, το βάρος για την αποκατάσταση των ζημιών».

Τα μέλη του Ρουβίκωνα εξαφανίζονται ανενόχλητα, αφού ίχνος αστυνομικού δεν εμφανίζεται, στο πιο κεντρικό σημείο της Αθήνας. Και να φανταστεί κανείς πως ηγετικό στέλεχος του, είχε ουσιαστικά προαναγγείλει την επίθεση:

Ασκήθηκε έφεση κατά της αθωωτικής απόφασης στη Σύρο. Θα δικαστούν οι σύντροφοί μας ξανά. Το μήνυμα ελήφθη και θα απαντηθεί».

 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top