Προειδοποιεί ο πατέρας του αδικοχαμένου Μάριου: «Θα θρηνήσουμε κι άλλους νεκρούς»

Οργή των κατοίκων μετά από το γάζωμα περιπολικού από καραμπίνες

Την οργή και την απόγνωση όλων των κατοίκων του Μενιδίου μετέφερε ο πατέρας του αδικοχαμένου Μάριου, ο οποίος σκοτώθηκε από αδέσποτη σφαίρα στην αυλή του σχολείου του πέρσι το καλοκαίρι, μετά από την επίθεση που δέχθηκαν χθες βράδυ αστυνομικοί κατά τη διάρκεια καταδίωξης, όταν 40 άτομα γάζωσαν το περιπολικό τους, πυροβολώντας με καραμπίνες από τις ταράτσες των σπιτιών τους. 

Όπως σημειώνει στο star.gr  η κατάσταση που ζουν καθημερινά οι κάτοικοι στο Μενίδι δεν έχει αλλάξει στο ελάχιστο από τη φρικτή δολοφονία του παιδιού του.

«Τα προβλήματα που υπάρχουν στην περιοχή μας τα γνωρίζετε όλοι. Η εγκληματικότητα και η ανομία έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο. Μας παρουσιάζουν κάποιοι ότι η κατάσταση είναι ελεγχόμενη, αλλά η πραγματικότητα δεν είναι αυτή. Το εμπόριο ναρκωτικών δε σταμάτησε ποτέ, οι πυροβολισμοί είναι καθημερινό φαινόμενο. Έχουν περάσει σχεδόν 11 μήνες από τη δολοφονία του αδικοχαμένου Μάριου Δημήτρη, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη προσπάθησε να εφαρμόσει κάποια μέτρα, όμως δεν είχαν κανένα αποτέλεσμα και ούτε πρόκειται να έχουν», είπε.

Ο πατέρας του μικρού Μάριου κατηγορεί τις αρχές και την ηγεσία του υπουργείου ότι ρίχνουν στάχτη στα μάτια των κατοίκων και τους δίνουν ψεύτικες υποσχέσεις, τονίζοντας ότι καθημερινά οι κάτοικοι του Μενιδίου και των Λιοσίων ζουν μέσα στην ανασφάλεια και τον φόβο.

«Δεν ξέρουμε τι μας ξημερώνει. Υπάρχουν κάθε μέρα πυροβολισμοί. Ανήμερα το Πάσχα έπεσαν δεκάδες πυροβολισμοί. Το απόγευμα στο Κοιμητήριο ακουγόταν η μουσική στη διαπασών και πάλι συνεχόμενοι πυροβολισμοί. Φοβάμαι ότι θα θρηνήσουμε κι άλλους νεκρούς κι αν δεν παρθούν αμέσως μέτρα θα επαναληφθεί αυτό που έγινε στο παιδί μου γιατί κάποιοι ανεγκέφαλοι δεν μπορούν να καταλάβουν ότι πάντα η σφαίρα έχει στόχο», είπε.

Όσον αφορά στην υπόθεση της δολοφονίας του παιδιού του, δηλώνει ότι ο ίδιος και η σύζυγός του βρίσκονται στο σκοτάδι και δεν ξέρουν αν υπάρχει οποιαδήποτε εξέλιξη.

«Περιμένω να τιμωρηθούν οι δολοφόνοι του παιδιού μου και να δικαιωθεί η ψυχούλα του», τόνισε.

Υπενθυμίζεται ότι ο 11χρονος Μάριος έπεσε νεκρός τον περασμένο Ιούνιο μέσα στην αυλή του σχολείου του κατά τη διάρκεια της σχολικής γιορτής για την λήξη της σχολική χρονιάς.

Μια αδέσποτη σφαίρα τον βρήκε στο κεφάλι και του έκοψε το νήμα της ζωής απότομα και βίαια. Αμέσως μετά από τον τραγικό του θάνατο που σόκαρε όλη την Ελλάδα οι κάτοικοι ξεσηκώθηκαν, ζητώντας περισσότερη ασφάλεια και αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στην περιοχή.

Σημειώθηκαν συγκρούσεις και επεισόδια ενώ μέχρι στιγμής δεν έχει συλληφθεί κανείς για τη δολοφονία του παιδιού.

Της Ευαγγελίας Ντούρου

Email: entourou@star.gr

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top