To μαρτύριο της... σταγόνας στη Θεσσαλονίκη

Παραμένουν τα προβλήματα σε αρκετές περιοχές - Παρέμβαση εισαγγελέα για τις ευθύνες - Και διακοπές ρεύματος! Νέα ενημέρωση 16.02

Συνεχίζονται τα προβλήματα υδροδότησης στη Θεσσαλονίκη σε αρκετές περιοχές για… 6η ημέρα, παρότι ξεκίνησε η τροφοδοσία του δικτύου ύδρευσης της Θεσσαλονίκης από το νερό της Αραβησσού, από το βράδυ του Σαββάτου,

«Πληροί πλέον τις απαραίτητες υγειονομικές διατάξεις» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της ΕΥΑΘ Γιάννης Κρεστενίτης, ο οποίος βρέθηκε στο αντλιοστάσιο του Δενδροποτάμου μαζί με την διευθύντρια του γραφείου του πρωθυπουργού Κατερίνα Νοτοπούλου και τεχνικούς της εταιρίας.

Ο κ. Κρεστενίτης σημείωσε ότι το νερό που προέρχεται από τις πηγές της Αραβησσού και τροφοδοτεί την πόλη έχει απαλλαγεί από τη θολότητα που είχε μετά την αποκατάσταση της βλάβης του αγωγού και είναι πλέον κατάλληλο για κατανάλωση. Η εξομάλυνση της υδροδότησης θα γίνει ωστόσο σταδιακά όλο το επόμενο εικοσιτετράωρο, προκειμένου να πληρωθούν οι δεξαμενές και το εσωτερικό δίκτυο της πόλης, όπως  ανέφερε η ΕΥΑΘ.

Σε ανακοίνωσή της συγκεκριμένα αναφέρει ότι  «κανονικά συνεχίζεται η ενίσχυση των δεξαμενών με το επιπλέον νερό από την Αραβησσό, απαραίτητο για την κάλυψη του συνόλου των αναγκών του Πολεοδομικού» και συμπληρώνει: «Αυτήν την ώρα ωστόσο συνεχίζουν να έχουν πρόβλημα οι περιοχές του Ευόσμου και του Κορδελιού, στις οποίες τα προβλήματα υδροδότησης θα αρχίσουν να εξομαλύνονται μετά τις 3 μ.μ.».  

Συνιστάται πάντως στους καταναλωτές που έχουν πολύωρη διακοπή, όταν έρθει το νερό, να αφήσουν για λίγο τις βρύσες τους ανοιχτές, προκειμένου να καθαρίσουν τα εσωτερικά τους δίκτυα.

Εν τω μεταξύ, την παρέμβαση του εισαγγελέα προκάλεσε τα συνεχιζόμενα προβλήματα λειψυδρίας στη Θεσσαλονίκη, μετά τη μεγάλη βλάβη στον αγωγό της Αραβησσού.

Πληροφορίες αναφέρουν πως ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Λάμπρος Τσόγκας ζήτησε να διενεργηθεί προκαταρκτική εξέταση σε δύο κατευθύνσεις: Αρχικά να εξεταστεί ποιος φταίει για την όλη κατάσταση που δημιουργήθηκε μετά τη βλάβη στον αγωγό της Αραβησσού και αν προέκυψε κίνδυνος για ανθρώπους, ειδικά μετά το κλείσιμο σχολείων για τον φόβο μολύνσεων. Επίσης ο εισαγγελέας ζήτησε να γίνει οικονομικός έλεγχος στα κονδύλια που διακινήθηκαν και αν διακινήθηκαν στην ΕΥΑΘ για τη συντήρηση των υποδομών και δικτύων.

Και διακοπές ρεύματος στη Θεσσαλονίκη!  

Σαν  να μην έφτανε αυτό πάντως  η ΔΕΔΔΗΕ ανακοίνωσε σήμερα και διακοπές ρεύματος  σε ορισμένες περιοχές της Θεσσαλονίκης!

Σύμφωνα με την ανακοίνωση οι διακοπές ρεύματος έγιναν στην Επανομή του Δήμου Θερμαϊκού και στον Δήμο Θεσσαλονίκης

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top