Βόμβα από πρώην πραγματογνώμονα της Πυροσβεστικής: Η Ειρήνη Λαγούδη δολοφονήθηκε!

Κάνει λόγο για προσπάθεια των δραστών να οδηγήσουν τις αρχές σε λάθος συμπεράσματα

Ειρήνη Λαγούδη: Βόμβα από πρώην πραγματογνώμονα

Για δολοφονία της Ειρήνης Λαγούδη μιλά ο Ανδριανός Γκουρμπάτσης, Αντιστράτηγος – Υπαρχηγός Πυροσβεστικούς Σώματος εν αποστρατεία, Νομικός και Δικαστικός Πραγματογνώμονας Διερεύνησης Εγκλημάτων Εμπρησμού.

Ο κ. Γκουρμπάτσης, που θεωρείται αυθεντία στην ανάλυση στοιχείων τέτοιων περιπτώσεων, δεν έκανε επιτόπια έρευνα, αλλά μελέτησε αρκετά στοιχεία που έχουν δει το φως της δημοσιότητας - κυρίως μέσα από πλούσιο φωτογραφικό υλικό - σε ό,τι έχει να κάνει αποκλειστικά με την «συμπεριφορά» της φωτιάς στο αυτοκίνητο.

Διαβάστε ακόμη: Θάνατος Λαγούδη: Καταθέτει μηνυτήρια αναφορά η οικογένειά της – Τι τους εξόργισε

Όπως εξηγεί, «μελετώντας, αναλύοντας και αξιολογώντας όλα εκείνα τα στοιχεία που έχουν δει μέχρι τώρα το φως της δημοσιότητας και πάνω από όλα αυτά που έχουν σχέση με τη συγκεκριμένη φωτιά στο αυτοκίνητο της Ειρήνης Λαγούδη και ειδικότερα τα θερμικά εγκαύματα και βλάβες στα καύσιμα και μη αντικείμενα του αυτοκινήτου και γενικά τα ίχνη καύσης, καταλήγω με μεγαλύτερο ποσοστό πιθανότητας στο συμπέρασμα, ότι υπάρχουν ενδείξεις δολίως προκληθείσης πυρκαγιάς (εμπρησμού με πρόθεση) προφανώς με σκοπό τη θανάτωση του θύματος με έναν ιδιαίτερα άριστο τεχνητά, προκαλυμένο και επιμελημένο σκηνοθετικά τρόπο αυτοχειρίας αυτής για να αποπροσανατολιστούν οι σχετικές έρευνες και παραπλανηθούν οι διωκτικές αρχές σε εσφαλμένα συμπεράσματα».

Εν αναμονή των τοξικολογικών εξετάσεων

Στο μεταξύ ακόμη αναμένονται τα αποτελέσματα των ιστολογικών και τοξικολογικών εξετάσεων που έγιναν στη σορό της άτυχης τρίτεκνης μητέρας, καθώς και στοιχεία από τα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ.

Διαβάστε ακόμη: Αποκάλυψη - βόμβα στην υπόθεση της Ειρήνης Λαγούδη: Το κινητό το έχει κάποιος από τον περίγυρό της

Πληροφορίες αναφέρουν ακόμη πως έχουν σταλεί στην Ασφάλεια του Αγρινίου στοιχεία από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου εμπλεκομένων στην υπόθεση.

Τα στοιχεία αυτά φέρεται να επιβεβαιώνουν μάλιστα κάποιες καταθέσεις, ειδικά την κατάθεση του ατόμου που φέρεται πως είχε σχέση με την 44χρονη και είναι κομβικό πρόσωπο στην υπόθεση.

Επίσης, ως προς τις έρευνες πάντα, έχει διαρρεύσει τελευταία η πληροφορία πως η Αστυνομία έχει ενεργήσει διήμερες έρευνες με δύτη στον βυθό της λίμνης για το κινητό της Ειρήνης Λαγούδη ή για κάποιο άλλο στοιχείο αξιοποιήσιμο από την αρχή της υπόθεσης και οι έρευνες αυτές δεν είχαν αποτέλεσμα.

Οι μαρτυρίες που έχουν κατά καιρούς δει το φως της δημοσιότητας έχουν επίσης σε μεγάλο ποσοστό ελεγχθεί και δεν κρίνονται αξιοποιήσιμες ή και τόσο αξιόπιστες. Για παράδειγμα υπάρχουν μάρτυρες που τώρα λένε πως «νομίζουν ότι είδαν» ή πως «δεν ήταν και τόσο σίγουροι» σχετικά με τα όσα αρχικά υποστήριξαν.

Διαβάστε ακόμη: Eξέλιξη-σοκ για την 44χρονη Ειρήνη: Άνοιξαν το Viber της και μάλιστα άλλαξαν τη φωτογραφία της

Η Αστυνομία έχει ελέγξει μάλιστα και την πιθανότητα ύποπτα άτομα να προσέγγισαν την παραλία από τον δρόμο που οδηγεί στα Σιρατάλωνα και να έφυγαν από εκεί τη μοιραία μέρα και διαπιστώθηκε πως ο δρόμος αυτός ήταν κλειστός και δεν ήταν δυνατή η πρόσβαση οχήματος.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top