Αποκλειστικό Star: Η 21χρονη Μαρίζα που έμεινε παράλυτη από ιατρικό λάθος δίνει μαθήματα ζωής

Ο γιατρός καταδικάστηκε σε 2 χρόνια φυλακή

Ένα όμορφο κορίτσι γεμάτο ζωή, η Μαρίζα Γουργολίτσα, μιλά στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star και τη Λευκή Γεωργάκη, για τη δικαίωση που ένιωσε όταν το δικαστήριο στο Ηράκλειο Κρήτης καταδίκασε τον γιατρό που την άφησε παράλυτη από αμέλεια πριν έξι χρόνια.

«Εκείνη τη μέρα που πήγα στο νοσοκομείο δεν με αντιμετώπισαν σαν έναν άνθρωπο που η ζωή του έχει αξία. Χάρις στην απόφαση των δικαστών, δόθηκε αυτό το βάρος που έπρεπε στην ανθρώπινη ζωή και αξιοπρέπεια», λέει η ίδια στο Star.

Σε ηλικία μόλις 21 ετών, η Μαρίζα δέχθηκε ένα τεράστιο πλήγμα. Η φοιτητική ζωή στο Ηράκλειο Κρήτης διακόπηκε βίαια από την αμέλεια ενός γιατρού.

«Ένοιωσα έναν τεράστιο πόνο, έκανα εμετό, είχα ζαλάδα και όταν πήγα στο νοσοκομείο η διάγνωση ήταν απλώς ψύξη. Την επόμενη μέρα ξαναπήγα στο νοσοκομείο με τα ίδια συμπτώματα, μου έκανα αξονική, μου είπαν ότι είναι καθαρή και με έδιωξαν», λέει χαρακτηριστικά.

Την Τρίτη μέρα η Μαρίζα άρχισε να παραλύει, πρώτα στο ένα πόδι και μετά στο άλλο. Πήγε στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο και εκεί διαπιστώθηκε ότι πάσχει από μόρφωμα στη σπονδυλική στήλη. Έγινε αεροδιακομιδή στην Αθήνα και ξεκίνησε ένας Γολογθάς επεμβάσεων και θεραπειών.

«Για χρόνια το μόνο που έκανα ήταν επεμβάσεις και θεραπείες για αποκατάσταση».

Το δικαστήριο καταδίκασε τον γιατρό που της στέρησε το δικαίωμα να περπατάει σε δύο χρόνια φυλακή.

«Δεν με κοίταξε στα μάτια, μάλλον δε μπορούσε. Δεν του είπα τίποτα, ό, τι είχα να πω το είπα στην αίθουσα του δικαστηρίου. Όταν το έπαθα ήμουν 20 ετών, όταν πίστευα ότι όλος ο κόσμος μου ανήκει. Στεναχωριέσαι, κλαις για χρόνια, αλλά κάποια στιγμή σταματάς, δεν γίνεται να ζεις σε αυτό τον κύκλο στεναχώριας μια ζωή. Συνεχίζεις τη ζωή σου, κάνοντας αυτά που εσύ θέλεις».

 

 

 

Δείτε  ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα εδώ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top