Φρούριο η Κομοτηνή! Αστυνομικοί έχουν αποκλείσει το Τζαμί και το σχολείο που θα επισκεφθεί ο Ερντογάν

Δεν περνάει ούτε κουνούπι

Φρούριο η Κομοτηνή για την έλευση Ερντογάν

Δρακόντεια είναι τα μέτρα ασφαλείας στην Κομοτηνή για την υποδοχή του Τούρκου Προέδρου Ρετέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Περίπου 65 άνδρες της προσωπικής ασφαλείας του βρίσκονται εδώ και μερικές μέρες στη Θράκη, όπου διενεργούσαν εξονυχιστικούς ελέγχους.

Σύμφωνα με τη Φωνή της Ροδόπης οι άνδρες του Ερντογάν βρέθηκαν χθες στο τζαμί Κιρ Μαχαλέ, στην οδό Φιλιππουπόλεως στην Κομοτηνή, όπου θα προσευχηθεί ο πρόεδρος της Τουρκίας προκειμένου να διευθετηθούν οι τελευταίες λεπτομέρειες.

Περιμετρικά του τεμένους έχουν τοποθετηθεί ειδικές κορδέλες ώστε να αποτραπεί η στάθμευση των οχημάτων ενώ ο χώρος, τόσο εντός όσο και εκτός του τζαμιού, επιτηρείται διαρκώς από χτες από αστυνομικούς.

Ισχυρή είναι επίσης η αστυνομική παρουσία γύρω από το Μειονοτικό Γυμνάσιο - Λύκειο Κομοτηνής το οποίο θα επισκεφθεί ο Ερντογάν, το οποίο και φέρει το όνομα του τελευταίου προέδρου που είχε επισκεφθεί την Κομοτηνή το 1952, Τζελάλ Μπαγιάρ.

 Σε «κλοιό» ασφαλείας βρίσκεται από χθες και το Τουρκικό Προξενείο Κομοτηνής, ενόψει της επίσκεψης Ερντογάν, καθώς ενδέχεται να μεταβεί και εκεί.

Πάντως μέχρι χθες ο Τούρκος Πρόξενος Αλή Ριζά Ακιντζί βρισκόταν στην Άγκυρα, δίνοντας εξηγήσεις για τη φυγή από την Κομοτηνή στην Ιταλία του ζευγαριού Τούρκων διπλωματών κι αναμένουμε να δούμε αν θα έχει επιστρέψει για μία ενδεχόμενη συνάντηση με τον Τούρκο Πρόεδρο.



Από το μεσημέρι της Πέμπτης όλα τα σταθμευμένα αυτοκίνητα, στο δρόμο του τουρκικού Προξενείου, έχουν απομακρυνθεί. Υπήρξε μάλιστα σχετική ενημέρωση από το πρωί της Τετάρτης, προκειμένου οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων να μην σταθμεύσουν στο δρόμο από το μεσημέρι της Πέμπτης ως και το βράδυ της Παρασκευής, καθώς κάτι τέτοιο θα επιφέρει αφαίρεση του αυτοκινήτου με γερανό.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top