«Μας ξυλοκόπησαν χωρίς έλεος» λένε στο STAR οι διαδηλωτές στο Ειρηνοδικείο για τους πλειστηριασμούς

Μάνα και κόρη καταγγέλλουν τα ΜΑΤ για ξυλοδαρμό

Οι άνθρωποι που βρέθηκαν σώμα με σώμα με τους άνδρες των ΜΑΤ κατά τους χθεσινούς πλειστηριασμούς στο Ειρηνοδικείο, όπως η 62χρονη ακτιβίστρια Όλγα Γεριτσίδου, μίλησαν αποκλειστικά στο STAR.

«Με σπρώξανε… και παρ' ότι είμαι πάντα μπροστά στα ΜΑΤ. Το σπρώξιμο ήταν τόσο τρομακτικό, δηλαδή πραγματικά ήταν συγκλονιστικό. Με τίναξε και με έριξε κάτω» περιέγραψε η Όλγα Γεριτσίδου, εκπαιδευτική ψυχολόγος.

Η 62χρονη Όλγα Γεριτσίδου είναι ακτιβίστρια. Ο πατέρας της ήταν ένα από τα επίσημα θύματα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Μαζί με την κόρη της βρίσκεται πάντα στην πρώτη γραμμή για την ματαίωση των πλειστηριασμών.

«Έχω χτυπήσει τη λεκάνη μου λίγο, αλλά θα ζήσω. Υπάρχουνε μώλωπες που από την αδρεναλίνη δεν τα καταλάβαμε απλά μετά ακουμπάς εδώ.. και λες “ωχχ ωχχ ωχχ τι είναι αυτό;” Και βλέπεις μώλωπες, εκδορές, πρηξίματα».

Μάνα και κόρη έχουν περάσει μαζί βράδια στο κρατητήριο και έναν ολόκληρο χρόνο με κεριά στο σπίτι αρνούμενες να πληρώσουν το χαράτσι

«Υπάρχουν μώλωπες. Εκτοξεύτηκα σε κάποια φάση και εκεί είχα την σκέψη ότι θα με ποδοπατήσουν και είχα κουλουριαστεί. Είχε ανοίξει η μύτη μου, ούτε πόναγα ούτε τίποτα εκείνη τη στιγμή απλά είδα τα αίματα στα χέρια μου» είπε η κόρη και πρόσθεσε:

«Προσπαθούσαμε να ανοίξουμε παράθυρα αλλά ήταν κλειδωμένα όλα.. ευτυχώς άνοιξε ένα εσωτερικό  παράθυρο και πήραμε μία ανάσα».

Ο Πρώην δήμαρχος Καισαριανής Θανάσης Μπαρτζώκας πήρε εξιτήριο από τον Ευαγγελισμό και βρέθηκε στην εισαγγελία για να καταθέσει μηνυτήρια αναφορά.

«Έχω χρόνιες παθήσεις κολπικής μαρμαρυγής γι’ αυτό και οι σύντροφοί μου στις ανοιχτές διαδηλώσεις προσπαθούν να με κρατούν μακριά από τα δακρυγόνα. Δε μπορούσα να φανταστώ ότι χθες σε κλειστό χώρο θα έπεφταν δακρυγόνα. Εγώ εγκλωβίστηκα στον χώρο, ήταν αδύνατον να βγω έξω. πρέπει να έχασα τις αισθήσεις μου, ένιωθα πόνο και στο λαιμό σφίξιμο» περιέγραψε.

Δείτε περισσότερα στο ρεπορτάζ  του STAR και της Βελίκας Καραβάλτσιου

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top