Μυτιλήνη: Νεκρό ανάπηρο παιδάκι που ποδοπατήθηκε σε λέμβο!

Ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του - Νέα ενημέρωση 17:21

Μία ακόμη τραγωδία συνέβη με πρόσφυγες στο Αιγαίο με θύμα ένα  παιδί 10 ετών αυτή τη φορά, το οποίο ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του από λέμβο που μετέφερε 66 μετανάστες και πρόσφυγες, στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά της Μυτιλήνης.  Η λέμβος εντοπίστηκε από σκάφος της Frontex στη διάρκεια περιπολίας.

Το παιδί μεταφέρθηκε στο Βοστάνειο νοσοκομείο της Μυτιλήνης όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες αντιμετώπιζε σοβαρά κινητικά προβλήματα και φέρεται λόγω του συνωστισμού στη λέμβο να ποδοπατήθηκε.

Σύμφωνα με πληροφορίες μάλιστα, η μητέρα του παιδιού αποπειράθηκε να ατυκτονήσει και έπεσε στη θάλασσα, όταν η λέμβος έφτανε στη Μυτιλήνη, αλλά ευτυχώς, χάρη στην επέμβαση των ανδρών του Λιμενικού αυτό αποφεύχθηκε.      

Σκάφος της Frontex επίσης που βρισκόταν σε περιπολία στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής επιχείρησης »ΠΟΣΕΙΔΩΝ 2017», σε συνεργασία με Κλιμάκιο Ειδικών Αποστολών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Μυτιλήνης εντόπισε και περισυνέλεξε χθες 51 μετανάστες και πρόσφυγες, οι οποίοι επέβαιναν σε «φουσκωτό» ανατολικά της Μυτιλήνης.

Το πλήρωμα του σκάφους Frontex, προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των μεταναστών και προσφύγων οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα της Μυτιλήνης,  ενώ συνελήφθη ένας 22χρονος που ήταν ο χειριστής της λέμβου και φέρεται να είναι ο  διακινητής.

Άλλοι 43 μετανάστες και πρόσφυγες εντοπίστηκαν χθες σε ξύλινη λέμβο στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά της Χίου.

Οι μετανάστες και πρόσφυγες περισυνελέγησαν σώοι και μεταφέρθηκαν στο λιμάνι του Λαγκαδά στη Χίο.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top