Δεσμεύτηκε η περιουσία του Άκη Τσοχατζόπουλου

Αποδεσμεύτηκε το σπίτι της Βίκυς Σταμάτη στο Χαλάνδρι

Αυλαία με εντάσεις στη δευτεροβάθμια δίκη για τα εξοπλιστικά προγράμματα με πρωταγωνιστή τον Άκη Τσοχατζόπουλο μετά από 3 μέρες διαδικασίας και 3 χρόνια εκδίκασης. Ο Άκης Τσοχατζόπουλος, η Βίκυ Σταμάτη, η Αρετή Τσοχατζοπούλου και άλλοι 6 κατηγορούμενοι θα επιστρέψουν -άλλοι για μερικές μέρες και άλλοι για περισσότερο χρόνο- στις φυλακές.

«Αφήστε με να είμαι με το παιδί μου έστω και με φύλαξη», είπε κλαίγοντας στο δικαστήριο, μετά τη λήξη της διαδικασίας, η Βίκυ Σταμάτη. «Είναι προκατειλημμένοι, αδιαφορούν, περιφρονούν τον κόσμο», φώναξε από το εδώλιο ο Άκης Τσοχατζόπουλος. 

Ακίνητα κι αποζημίωση

Το δικαστήριο επιδίκασε αποζημίωση 1.570.000 ευρώ υπέρ του δημοσίου, το οποίο παραστάθηκε με ρητή επιφύλαξη, εκ των οποίων η μερίδα του λέοντος (1 εκατομμύριο) επιδικάστηκε στον Άκη Τσοχατζόπουλο.

Η αυλαία έπεσε με τη διαδικασία της δήμευσης περιουσιακών στοιχείων. Οι τόνοι ανέβηκαν, στο σημείο αυτό, με τη σύζυγο του Άκη Τσοχατζόπουλου να ουρλιάζει ότι το σπίτι στο Χαλάνδρι που μένει μαζί με τον γιο της το έλαβε από τον πατέρα της με γονική παροχή. «Είναι γονική παροχή, απόκτημα του πατέρα μου με πολύ κόπο, πριν γεννηθώ! Ο πατέρας μου δεν υπήρξε υπουργός! Ήταν οικοδόμος, γιατί να κατασχεθεί το σπίτι; Ο Σταμάτης δεν υπήρξε υπουργός! Ήταν εργάτης! Δούλευε από 12 ετών!».

Δεσμεύθηκε η περιουσία του Άκη Τσοχατζόπουλου, ενώ αποδεσμεύθηκαν 3 ακίνητα της Αρετής Τσοχατζοπούλου, λογισμοί με λίγες χιλιάδες ευρώ (15.000) και τιμαλφή (βαφτιστικά σταυρουδάκια κτλ).

Η κα Τσοχατζοπούλου είχε επιστρέψει ήδη 3 ακίνητα στο δημόσιο από την αρχή της διαδικασίας.

Επίσης αποδεσμεύθηκαν 3 ακίνητα και ένα οικόπεδο της Γκούντρουν Τσοχατζοπούλου (πρώην σύζυγος Τσοχατζοπούλου) καθώς εξ αρχής είχε επιστρέψει στο δημόσιο 1.263.000 ευρώ. 

Αύριο, Πέμπτη, ο Άκης Τσοχατζόπουλος αναμένεται να οδηγηθεί στις φυλακές Χαλκίδας, ενώ η κόρη του στις φυλακές Ελαιώνα. Πιθανόν εκεί θα οδηγηθεί και η Βίκυ Σταμάτη, η οποία, όμως, θα προσπαθήσει να επιστρέψει στον Κορυδαλλό, επειδή είναι μητέρα ανήλικου παιδιού.   

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top