H Τράπεζα της Ελλάδος για τη διαρροή των «Αnonymous Greece»: «Άνθρακες ο θησαυρός, δημόσια είναι τα στοιχεία»

«Οι ισχυρισμοί περί υποκλοπής και διαρροής βάσεων δεδομένων είναι παντελώς ανυπόστατοι»

Η Τράπεζα της Ελλάδος απαντά στους "Anonymous Greece"

Στους ισχυρισμούς των «Anonymous Greece» για την διαρροή επίσημων εγγράφων, απάντησε με επίσημη ανακοίνωση της, η Τράπεζα της Ελλάδος.

Σε αυτήν, αναφέρεται πως είναι ανυπόστατοι οι ισχυρισμοί περί υποκλοπής από τις βάσεις δεδομένων της και σημειώνει ότι όλα τα στοιχεία που διέρρευσαν είναι διαθέσιμα στο κοινό μέσα από τον δικτυακό τόπο της τράπεζας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Oι «Αnonymous Greece» ξαναχτύπησαν: Διαρρέουν επίσημα έγγραφα της Τράπεζας της Ελλάδος

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ:

«Οι ισχυρισμοί περί υποκλοπής και διαρροής βάσεων δεδομένων της Τράπεζας της Ελλάδος είναι παντελώς ανυπόστατοι. Οι φερόμενες ως αποκαλύψεις 1217 αρχείων, που εμπεριέχουν διοικητικές αποφάσεις, παρουσιάσεις από συνέδρια και άλλα δεδομένα, δεν είναι τίποτα άλλο παρά στοιχεία που είναι ανακοινώσιμα και διαθέσιμα στο κοινό μέσα από το δικτυακό τόπο της Τράπεζας της Ελλάδος».

Νωρίτερα, όπως  όπως σας ενημέρωσε το star.gr, οι «Anonymous Greece» είχαν ισχυριστεί μέσω της σελίδας τους στο Facebook, πως κατάφεραν να «χτυπήσουν» την Τράπεζα της Ελλάδος, διαρρέοντας επίσημα έγγραφα, και προειδοποιώντας πως «θα ακολουθήσουν πολλά».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: «Anonymous Greece»: Απειλούν να διαρρεύσουν αρχεία από κυβερνητικούς server

Έδιναν μάλιστα και ενεργό link για τα εν λόγω έγγραφα, απειλώντας πως «οι διαρροές θα ανεβαίνουν μέρα με τη μέρα, λόγω των μεγάλων μεγεθών τους».

Να σημειώσουμε ακόμα, πως το υλικό που ανήρτησαν στη σελίδα τους στο Facebook αποτελείται από πάνω από 2.500 ηλεκτρονικά αρχεία -1.216 σε φάκελο με την ονομασία «Τράπεζα της Ελλάδας» και άλλα 1.322 αρχεία σε δεύτερο φάκελο για τα έγγραφα του υπουργείου Εσωτερικών. Ο συνολικός όγκος του φακέλου για την ΤτΕ είναι 928MB ενώ του υπουργείου Εσωτερικών 545MB. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Nέα προειδοποίηση των «Anonymous» στην κυβέρνηση της Ελλάδας: «Τα χειρότερα για εσάς έρχονται»

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top