«Πόλεμος» για την κοσμοπολίτικη παραλία της Ψαρούς στην Μύκονο

Ένα σετ ξαπλώστρες κοστίζει 120 ευρώ και το δημόσιο εισπράττει ψυχούλα γιατί δεν έχει τα κατάλληλα εργαλεία!

Μέχρι σήμερα το δημόσιο για τις παραλίες-φιλέτα όλης της χώρας εισέπραττε ψίχουλα. Μια από αυτές η διάσημη παραλία της Ψαρούς στη Μύκονο. Τώρα η Γραμματεία Δημόσιας περιουσίας ετοιμάζει σχέδιο για πιο ακριβές μισθώσεις.

Πιο συγκεκριμένα, 128.000 ευρώ θα εισπράξει φέτος το δημόσιο από την παραχώρηση της πιο εμπορικής παραλίας της Ελλάδος. Το ποσό δεν θα ακουγόταν πενιχρό, αν οι λουόμενοι της Ψαρούς  δεν πλήρωναν… χρυσάφι για ένα σετ ξαπλώστρες.  Φανταστείτε, ότι στη συγκεκριμένη παραλία, όπου εδρεύει γνωστό κλαμπ, το ζευγάρι οι ξαπλώστρες με την ομπρέλα στοιχίζει 120 ευρώ!

Η παραλία χρυσορυχείο, ωστόσο νοικιάζεται στο γνωστό κλαμπ της Ψαρούς μόλις προς 80 ευρώ το τετραγωνικό. Ένα τίμημα που καθόρισε το υπουργείο Οικονομικών με βάση απλά τα μισθώματα των τελευταίων 5 ετών και όχι την σημερινή ζήτηση της παραλίας. Όλα αυτά επειδή όπως υποστηρίζει η γενική γραμματέα δημόσιας περιουσίας δεν υπάρχουν ακόμη τα εργαλεία!

Η δημοτική αρχή του νησιού ζητά να αλλάξει το καθεστώς και οι τιμές να καθορίζονται με βάση τον τζίρο της κάθε επιχείρησης.

Το υπουργείο Οικονομικών δεσμεύεται να έχουν αλλάξει όλα ως την επόμενη σεζόν και να μην παραχωρούνται μαζικά οι πιο ακριβές παραλίες της χώρας έναντι πινακίου φακής.

Δείτε περισσότερα στο ΒΙΝΤΕΟ του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top