Σε κλίμα οδύνης η κηδεία του 37χρονου Βασίλη- Συγκλονισμένη η Λακωνία αποχαιρέτησε τον ήρωα που θυσιάστηκε για τους συντοπίτες του

Πάνω από 2.000 κόσμος έσπευσε να του πει το στερνό αντίο- Πρώτη Ανάρτηση 02-08-2017 20:57

Σε κλίμα οδύνης η κηδεία του 37χρονου Βασίλη- Συγκλονισμέ

Σε κλίμα οδύνης πραγματοποιήθηκε η κηδεία του 37χρονου Βασίλη Αλεξανδρή, που θυσιάστηκε στη Λακωνία, ώστε να σώσει τους συνανθρώπους του.

Όπως σας έχει ενημερώσει το star.gr, ο Βασίλης επιχείρησε να βοηθήσει έναν 22χρονο κι έναν 51χρονο, που είχαν εγκλωβιστεί μέσα σε αντλιοστάσιο με λύματα και είχαν χάσει τις αισθήσεις τους από τις αναθυμιάσεις. Ο άτυχος άνδρας άκουσε φωνές και ανθρώπους να ζητούν βοήθεια και αψήφησε τον κίνδυνο. Μπαίνοντας στο αντλιοστάσιο, ζαλίστηκε κι εκείνος από τις αναθυμιάσεις κι εξέπνευσε κατά τη μεταφορά του στο Νοσοκομείο της Σπάρτης. Θυσίασε τη ζωή του για να σώσει τους συντοπίτες του, χωρίς δεύτερη σκέψη.

Πάνω από 2.000 κόσμος έφτασε στις 18:00 το απόγευμα στη Γράμμουσα Λακωνίας. Συγκλονισμένη όλη η τοπική κοινωνία συνόδευσε τον πάντα χαμογελαστό και κοινωνικό Βασίλη στην τελευταία του κατοικία.

Τραγική φιγούρα η μητέρα του, που δεν μπορούσε να πιστέψει τι είχε συμβεί, όπως μπορείτε να διαπιστώσετε στις φωτογραφίες που εξασφάλισε το star.gr. Εκτός από τη μητέρα του, ο Βασίλης άφησε πίσω του 2 αδερφούς και 1 αδερφή.

Οι έρευνες για τις συνθήκες που έγινε το δυστύχημα συνεχίζονται, ενώ αναπάντητα ερωτήματα βασανίζουν την τοπική κοινωνία της Σκάλας, όσον αφορά τους κανόνες ασφαλείας στο σημείο του δυστυχήματος.

Ο τραγικός απολογισμός του εργατικού δυστυχήματος είναι δύο νεκροί –ο 37χρονος Βασίλης κι ένας 51χρονος εργάτης, υπήκοος Βουλγαρίας- και δύο τραυματίες, ένας 66χρονος κι ο 22χρονος Γ. Δ, ο οποίος νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση. Διακομίστηκε σε κωματώδη κατάσταση, με οξεία αναπνευστική ανεπάρκεια και διασωληνώθηκε άμεσα.

Στο νοσοκομείο βρίσκονται με αναπνευστικά προβλήματα, χωρίς, όμως, να διατρέχουν κίνδυνο, και μερικοί πυροσβέστες που συμμετείχαν στην επιχείρηση διάσωσης των 4 αντρών.

 

Ρεπορτάζ: Στέλλα Αθανασάκη (sathanasaki@star.gr)

Επιμέλεια: Μαρία Ανδρικάκη (m.andrikaki@star.gr)

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top