«Μείναμε στα κρύα του λουτρού»-Σάλος στην ΕΛ.ΑΣ για την απόφαση να αφεθούν ελεύθερα τα μέλη του Ρουβίκωνα που μπούκαραν στη Βουλή

Τι λέει στο star.gr o Αντιπρόεδρος της ΠΟΑΣΥ

Σάλος στην ΕΛ.ΑΣ με την απελευθέρωση μελών του Ρουβίκωνα

Το ντου των μελών του Ρουβίκωνα το μεσημέρι της Τετάρτης (26/7/2017) στην Βουλή προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων. Για την ακρίβεια όχι τόσο το ντου αλλά το μετά…το ντου και η απόφαση του Πρόεδρου της Βουλής, Νίκου Βούτση να αφεθούν ελεύθεροι οι ταραξίες αφού πρώτα του πήραν τα στοιχεία. Πολλοί έκαναν λόγο για πρωτοφανή πράγματα καθώς δεν τηρήθηκαν ούτε τα προσχήματα. Δηλαδή η μεταφορά (προσαγωγή) των μελών του Ρουβίκωνα στη ΓΑΔΑ για να ακολουθηθεί η διαδικασία κατά τα ειωθότα (δακτυλοσκόπηση, καταγραφή στοιχείων κλπ).

Στο δε αστυνομικό σώμα οι αντιδράσεις είναι σφοδρές. Δεν υπάρχει αστυνομικός  (σε κάθε βαθμίδα της ιεραρχίας) που να μην είναι οργισμένος αλλά κυρίως προβληματισμένος.

(Ο Αντιπρόεδρος της ΠΟΑΣΥ, Σ. Μπαλάσκας)

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε στο star.gr ο Αντιπρόεδρος της ΠΟΑΣΥ, Σταύρος Μπαλάσκας «η αλήθεια είναι ότι οι συνάδελφοι αυτή τη στιγμή έχουν χαραγμένο στο πρόσωπό τους το στίγμα της απορίας.

"Αυτό δεν έχει ξανασυμβεί ποτέ σε αστυνομικό. Δεν μας έχει ξανασυμβεί ποτέ να κινητοποιηθεί ολόκληρος μηχανισμός της αστυνομίας, να φύγουν περιπολικά της Αμέσου Δράσεως από τους τομείς τους για να πάνε να κάνουν τις προσαγωγές και ξαφνικά, όλο το σύστημα να μένει στα κρύα του λουτρού. Βεβαίως η αρμοδιότητα είναι του Προέδρου της Βουλής σε συνάρτηση με τις αναφορές που παίρνει από τον φρούραρχο της Βουλής, γιατί είναι εσωτερικό το θέμα. Από εκεί και πέρα όμως αυτά έχουν ένα χαρακτηρισμό (μέλη του Ρουβίκωνα),

Έχουν προβεί σε πολλές παράνομες πράξεις και εμείς σαν αστυνομικοί απορούμε γιατί επάρθη αυτή η απόφαση. Γιατί αυτό που έγινε στη Βουλή (να αφεθούν ελεύθεροι δηλαδή οι ταραξίες) δεν έγινε κανονικά όπως γίνεται όπως γίνεται πάντα από καταβολής Αστυνομίας στις εγκαταστάσεις της ΓΑΔΑ.

Δεν μπορούμε εμείς να ξέρουμε γιατί έγινε αυτό και έχουμε μια τεράστια απορία για το πώς και το γιατί έγινε αυτό. Και βεβαίως υπάρχει δυσαρέσκεια σε όλο το προσωπικό της αστυνομίας διότι τα άτομα αυτά είναι από εκείνα που απασχολούν συνέχεια τη δημόσια τάξη", επεσήμανε τέλος ο κύριος Μπαλάσκας.

Της Ισμήνης Λέντζου 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top