Τεράστιες καταστροφές στο λιμάνι της Κω – Δεν μπορούν να δέσουν τα καράβια

Δύτες θα πραγματοποιήσουν κατάδυση για να εκτιμήσουν την κατάσταση

Τα μεγαλύτερα προβλήματα που προκάλεσε ο μεγάλος σεισμός στην Κω εντοπίζονται στο λιμάνι της πόλης, όπου λόγω των καταστροφών δεν μπορούν να δέσουν τα πλοία εν μέσω τουριστικής σεζόν, με την πληρότητα ήδη στο νησί να αγγίζει το 90%.

 

 

 

Το επιβατηγό πλοίο «Blue Star 2» που πραγματοποιούσε το δρομολόγιο Πειραιάς – Σάμος – Κως – Ρόδος δεν κατάφερε να προσεγγίσει το λιμάνι με αποτέλεσμα οι 260 επιβάτες του που είχαν προορισμό την Κω να αποβιβαστούν στην Κάλυμνο.

Από εκεί αναμένεται να επιβιβαστούν στο φέρι μποτ «Ολύμπιος Ζευς» για να τους μεταφέρει στο Μαστηχάρι.

Επίσης, όπως μετέδωσε και νωρίτερα το star.gr, το Blue Star Paros δεν μπόρεσε επίσης να δέσει στο λιμάνι της Κω και οι 78 επιβάτες για Κω μεταφέρθηκαν με έκτακτη προσέγγιση του πλοίου στη Νίσυρο και από εκεί αναμένεται να μεταφερθούν με τουριστικό σκάφος στα Καρδάμαινα.

Τέλος, δύτες αναμένεται να πραγματοποιήσουν κατάδυση στο λιμάνι της Κω, ώστε αρμόδιοι μηχανικοί να εκτιμήσουν την κατάσταση στο λιμάνι μετά τον ισχυρό σεισμό.

Από την πρώτη εικόνα, το κρηπίδωμα φαίνεται να είναι εντάξει παρά το γεγονός ότι ένα μεγάλο μέρος του λιμανιού έχει υποστεί καθίζηση.

Αν όντως οι πρώτες εκτιμήσεις είναι σωστές και το κρηπίδωμα είναι όντως εντάξει, τότε θα κατασκευαστεί μια ράμπα, ώστε να εξυπηρετηθούν τα πλοία της γραμμής.

Πηγή φωτό: Βήμα της Κω

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top