Εικόνες καταστροφής στην Κω! Συντρίμμια στην παλιά πόλη του νησιού

Λαχτάρισαν οι κάτοικοι- Πρώτη Ανάρτηση 21-07-2017 07:49

Βομβαρδισμένο τοπίο θυμίζει η παλιά πόλη της Κω μετά από τον ισχυρό σεισμό, μεγέθους 6,4 Ρίχτερ που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Παρασκευής στο νησί. Δύο νεκροί, τραυματίες, καταστροφές ευτυχώς λίγων κτηρίων, και μικρό τσουνάμι 70 εκατοστών ήταν ο τραγικός απολογισμός του σεισμού. 

Μεγάλες ζημιές έχουν υποστεί παλιά κυρίως κτίρια που δεν άντεξαν την ένταση των Ρίχτερ, ενώ κατέρρευσε το Ιερό του Μητροπολιτικού Ναού του Αγίου Νικολάου.

Διαβάστε επίσης: Φονικός σεισμός 6,4 Ρίχτερ στην Κω! Δύο νεκροί, τεράστιες ζημιές στο νησί

Σοβαρές ζημιές υπέστη ο ναός της Αγίας Παρασκευής, τμήμα του Μουσουλμανικού Τεμένους στην πλατεία Ελευθερίας, η καμάρα προς τα μπαράκια καθώς και τμήμα του παλαιού τείχους στην αρχαία αγορά μπροστά από το Νοσοκομείο.

O κόσμος βρίσκεται σε εξωτερικούς χώρους. Πολλοί ήταν εκείνοι που κοιμήθηκαν στην ύπαιθρο. 

Δεκάδες είναι ακόμα τα σπίτια και τα καταστήματα που έχουν υποστεί καταστροφές. 

Η θάλασσα βγήκε στη στεριά. Μεγάλες ζημιές έχει υποστεί το λιμάνι, με αποτέλεσμα να μην καταφέρει να καταπλεύσει εκεί το πλοίο Blue Star Paros, ενώ αποκαταστάθηκε η λειτουργία του αεροδρομίου.

Στο νησί βρίσκονται ο υφυπουργός Ναυτιλίας Νεκτάριος Σαντορινιός με τους υπουργούς Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα και Υποδομών και Μεταφορών Χρήστο Σπίρτζη.

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top