Ζάκυνθος: Προφυλακιστέοι οι 5 από τους 9 κατηγορούμενους για την δολοφονία του τουρίστα-Κλείνει το μπαρ όπου έγιναν όλα

Αυξημένοι έλεγχοι στο μαγαζί όπου δολοφόνησαν τον Μπάκαρι Χέντερσον-Πρώτη ανάρτηση:12-07-2017 21:52

Ο Δήμος έκλεισε το μπαρ στο Λαγανά Ζακύνθου, όπου ένας 22χρονος αμερικανός τουρίστας έχασε τη ζωή του, μετά από άγριο ξυλοδαρμό που δέχτηκε από εννέα άτομα, έπειτα από μια selfie. Επίσης, πέντε από τους 9 συλληφθέντες της υπόθεσης κρίθηκαν προφυλακιστέοι μετά την απολογία τους. 

Δείτε επίσης: Αποκαλυπτικό video: Η στιγμή που ξεκίνησαν όλα στο Λαγανά -H selfie που οδήγησε τον 22χρονο τουρίστα στο θάνατο

Όπως μετέδωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star και στην Μάρα Ζαχαρέα, ο Παναγιώτης Μπούσιος «πληροφορίες από τον Δήμο της Ζακύνθου λένε ότι έχουν μπει στο μπαρ και άλλες υπηρεσίες και ελέγχουν το μαγαζί για φορολογικές παραβάσεις».

«Πέντε από τους εννέα συλληφθέντες που κατηγορούνται για τον θανάσιμο ξυλοδαρμό του 22χρονου Μπάκαρι Χέντερσον απολογήθηκαν την Τετάρτη. Οι απολογίες τους ήταν πολύωρες, καθώς υπάρχει ο καταμερισμός των ευθυνών, ενώ υπάρχει πρόβλημα και με τη μετάφραση, αφού από τους 9 συλληφθέντες, οι 8 είναι Σέρβοι. Αύριο Πέμπτη θα οδηγηθούν στον ανακριτή και οι υπόλοιποι 4 συλληφθέντες», πρόσθεσε ο δημοσιογράφος.

Σύμφωνα με το imerazante.gr, προφυλακιστέοι κρίθηκαν με σύμφωνη γνώμη Εισαγγελέα και Ανακρίτριας Ζακύνθου οι πέντε πρώτοι από τους συνολικά 9 κατηγορούμενους για τη δολοφονία του 22χρονου. Πρόκειται για τον 34χρονο ημεδαπό, τον 32χρονο Βρετανό υπήκοο Σερβικής καταγωγής, καθως και τριών ακομη υπηκόων Σερβίας, δυο 18χρονων και ενός 21χρονου. 

Το κατηγορητήριο, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, είναι βαρύτατο και κάνει λόγο όχι απλά για ανθρωποκτονία από πρόθεση, αλλά για συναπόφαση να αφαιρέσουν ανθρώπινη ζωή, κάτι που μπορεί να επισύρει ακόμα και την ποινή των ισοβίων.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top