Παπαδήμος: «Πίστευα πως είχαν ελέγξει την αλληλογραφία μου»

Όσα είπε στην πρώτη του κατάθεση στους αστυνομικούς ο πρώην πρωθυπουργός

Παπαδήμος: «Πίστευα πως είχαν ελέγξει την αλληλογραφία

«Πίστευα ότι είχαν ελέγξει την αλληλογραφία μου, όπως έκαναν κάθε φορά. Η διαδικασία ήταν η συνηθισμένη. Αυτή που ερχόταν στο σπίτι μου την έπαιρνε ο αστυνομικός και προέβαινε σε έλεγχό της στη Βουλή, ενώ εκείνη που ερχόταν στην Ακαδημία Αθηνών ή στην Τράπεζα της Ελλάδος ο έλεγχός της γινόταν στην τράπεζα».

Αυτά φέρεται να είπε σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο στην πρώτη του κατάθεση που έδωσε στους αστυνομικούς χθες το μεσημέρι ο πρώην πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, μετά από την τρομοκρατική επίθεση σε βάρος του που σημειώθηκε την περασμένη εβδομάδα στο κέντρο της Αθήνας.

Όπως είπε, όταν μπήκε μέσα στο αυτοκίνητό του η αλληλογραφία του ήταν εκεί, οπότε φαντάστηκε ότι είχε ελεγχθεί.

Ο κύριος Παπαδήμος φέρεται να επιβεβαίωσε τη διαδρομή του τρομοφακέλου έως τη στιγμή που τον πήρε στα χέρια του, ενώ περιέγραψε και τη στιγμή της ανάφλεξης.

Ο πρώην πρωθυπουργός φέρεται να είπε ότι είχε το φάκελο στο δεξιό του μηρό και ψηλαφώντας τον διαπίστωσε ότι το περιεχόμενο ήταν λίγο σκληρό, ενώ διέκρινε το διπλωμένο χαρτόνι που έμοιαζε με εξώφυλλο CD και όταν το άνοιξε ακολούθησε ο ήχος της ανάφλεξης και η φωτιά.

Τέλος ο κ. Παπαδήμος υποστήριξε ότι δε θυμάται το όνομα του φερόμενου αποστολέα και επιφυλάχθηκε να καταθέσει συμπληρωματικά ό,τι ανασύρει από τη μνήμη του.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top