Επιστρέφει σπίτι της η Αρχιλοχίας Βασιλική Πλεξίδα!

Λίγες μέρες μετά το φριχτό δυστύχημα στην Ελασσόνα, ελικόπτερο τύπου Απάτσι έκανε αναγκαστική προσγείωση

Εξιτήριο παίρνει η Αρχιλοχίας Βασιλική Πλεξίδα, όπως ήδη σας έχει ενημερώσει το star.gr, η μοναδική που επέζησε από την πτώση του στρατιωτικού ελικοπτέρου, στις 19 Απριλίου στην Ελασσόνα. Η κοπέλα είναι καλά τόσο σωματικά όσο και ψυχολογικά.

Έζησε την πιο σοκαριστική εμπειρία της ζωής της. Έδωσε την κρισιμότερη μάχη και νίκησε. Κατάφερε να ξεγελάσει το θάνατο και τώρα μένει να επουλώσει τα τραύματα της ψυχής της για τις δραματικές στιγμές που έζησε πλάι στους τέσσερις συναδέλφους της που ξεψύχησαν δίπλα της, όταν έπεσε το ελικόπτερο στο Σαραντάπορο. Οι γιατροί του 424 έκαναν ό,τι καλύτερο μπορούσαν και η Αρχιλοχίας Βασιλική Πλεξίδα είναι έτοιμη να πάρει εξιτήριο μέσα στα επόμενα 24ωρα.

Πέρασε από κρεβάτι εντατικής, νοσηλεύτηκε για αρκετές ημέρες στη νευροχειρουργική κλινική, συνομίλησε από την πρώτη στιγμή με ψυχολόγους, ώστε να τη βοηθήσουν να ξεπεράσει τον τρόμο που ένιωθε κάθε φορά που άνοιγε τα μάτια της και τώρα επιστρέφει σπίτι της. "Είχε Άγιο" είπαν όλοι όσοι έμαθαν πως μέσα από τα συντρίμμια του Χιούι βγήκε ζωντανή η 28χρονη ιπτάμενη μηχανικός.

Στον βαθμό του αντιστράτηγου προάγονται, με απόφαση του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, οι τέσσερις στρατιωτικοί  με την αιτιολογία ότι "Απεβίωσαν κατά την Εκτέλεση Υπηρεσίας Αυξημένου Κινδύνου", μετά από πρόταση του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου.

Αναγκαστική προσγείωση ελικοπτέρου στο Στεφανοβίκειο

Αναγκαστική προσγείωση ελικοπτέρου τύπου Απάτσι, πραγματοποιήθηκε χθες, Τετάρτη, βράδυ σε χωράφι κοντά στο Στεφανοβίκειο. Το ελικόπτερο είχε απογειωθεί από την βάση της 1ης Ταξιαρχίας Αεροπορίας Στρατού και θα εκτελούσε προγραμματισμένη νυχτερινή εκπαιδευτική πτήση. Λίγο μετά την απογείωση υπήρξε ένδειξη βλάβης και ο χειριστής του ελικοπτέρου το προσγείωσε για προληπτικούς λόγους. Στις 2 τη νύχτα έγιναν όλες οι κατάλληλες διαδικασίες και το ελικόπτερο επέστρεψε στη βάση του. Οι χειριστές να είναι καλά στην υγεία τους.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top