Η «φάμπρικα» του Σώρρα με τα εξώδικα

Αντί να χαρίσει λεφτά στο λαό, άρπαξε 300.000 ευρώ ο "σωτήρας"

"Φάμπρικα" είχε στήσει ο Αρτέμης Σώρρας, καθώς είχε μετατρέψει κάθε τοπική οργάνωση της «Ελλήνων Συνέλευσις» σε Μη Κυβερνητική Οργάνωση.

Όπως είπε η δημοσιογράφος Τασούλα Παπανικολάου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star και στην Μάρα Ζαχαρέα, «υπήρχαν 200 γραφεία της οργάνωσης Ελλήνων Συνέλευσις σε όλη την Ελλάδα. Το κάθε γραφείο ήταν ξεχωριστό, είχε δικό του πρόεδρο, δικά του στελέχη και όριζε τα λεφτά που έπαιρνε από συνδρομές και εγγραφές».

Πως είχε στηθεί η «φάμπρικα»

«Το κάθε εξώδικο στοίχιζε 50 ευρώ. Δηλαδή το μέλος που ήθελε να στείλει εξώδικο στην εφορία ή στην τράπεζα έπρεπε να δώσει 50 ευρώ. Επειδή δεν μπορούσαν να τυπώσουν οι Περιφέρειες, τους έλεγαν τα κεντρικά γραφεία, "θα σας τα τυπώσουμε εμείς, θα μας δώσετε τα 50 ευρώ και βρείτε τα εσείς με τα μέλη". Επίσης, από την τιμή του εξώδικου, ένα ποσοστό πήγαινε στα κεντρικά της Αθήνας και πιο συγκεκριμένα τα 10 ευρώ, από τα 50 ευρώ. Τα κεντρικά της Αθήνας είχαν μάλιστα το όνομα και την διεύθυνση του κυρίου Σώρρα. Τα 40 ευρώ ήταν διάφορα έξοδα, δηλαδή ήταν δικαστικοί επιμελητές και μεταφορικά», εξήγησε η Τασούλα Παπανικολάου.

«Αν υποθέσουμε -από αυτά που γνωρίζουμε- ότι τα εξώδικα ήταν 6.000, τότε μέχρι στιγμής,  η Ελλήνων Συνέλευσις έχει πάρει από τα μέλη τις 300.000 ευρώ. Από αυτό το ποσό, οι 100.000 ευρώ έχουν δοθεί στα κεντρικά και οι 200.000 ευρώ στα κατά τόπους γραφεία», πρόσθεσε η δημοσιογράφος.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top