ΡΑΓΙΖΕΙ καρδιές ο πατέρας της 18χρονης Νεφέλης που ΕΚΤΙΝΑΧΘΗΚΕ 14μέτρα μακριά από το μηχανάκι του φίλου της

«Η πράξη του εμάς μας αφήνει αιώνια καταδικασμένους»

Σε δυόμιση έτη φυλάκισης με αναστολή καταδικάστηκε ο οδηγός της μηχανής που είχε εμπλακεί στο τροχαίο δυστύχημα, από το οποίο είχε τραυματιστεί σοβαρά η 18χρονη Μαρία Νεφέλη Σπηλιοπούλου.

Σήμερα η υπόθεση εκδικάστηκε στο τριμελές Πλημμελειοδικείο Πατρών και εκδόθηκε η απόφαση. Να θυμίσουμε πως το τροχαίο δυστύχημα είχε σημειωθεί στις 30 Ιουλίου 2015 στη συμβολή των οδών Μαιζώνος και Αράτου στην Πάτρα. Tο μηχανάκι που οδηγούσε ο κατηγορούμενος παραβίασε προτεραιότητα και συγκρούστηκε με ΙΧ που εκινείτο επί της Μαιζώνος.

Η Νεφέλη εκτινάχτηκε 14 μέτρα μακριά και έπεσε πάνω σε προφυλακτήρα σταθμευμένου οχήματος. Εξέπνευσε 11 ημέρες μετά τη νοσηλεία της στο Νοσοκομείο.

Ήταν το μοναχοπαίδι του φιλόλογου Γιώργου Σπηλιόπουλου και της Γυμνάστριας Σοφίας Γαρουφαλή. 

Το όμορφο και ταλαντούχο κορίτσι που αγαπούσε τη φωτογραφία, δυστυχώς δεν πρόλαβε να χαρεί την επιτυχία της στο Ιστορικό  Αρχαιολογικό της Θεσσαλονίκης.

Η πλευρά της πολιτικής αγωγής ισχυρίστηκε πως υπήρξε δόλος από τον κατηγορούμενο και πως πολλά από τα στοιχεία που θα μπορούσαν να ρίξουν φως στην υπόθεση έχουν μείνει στο σκοτάδι. Από την πλευρά του το Δικαστήριο δεν δέχθηκε τον δόλο και τιμώρησε τον κατηγορούμενο για ανθρωποκτονία από αμέλεια με ελαφρυντικά.

O πατέρας της αδικοχομένης κοπέλας, σχολίασε στην εκπομπή «Αλήθειες με την Ζήνα», την απόφαση του δικαστηρίου.

«Πώς να ακούσουμε μια απόφαση τέτοιου είδους; Νομίζετε πως μπορεί να εξισορροπήσει τον πόνο μας; Το δικαστήριο μπορεί να έφτασε στη συνειδητή αμέλεια αλλά εμείς αισθανόμαστε ότι δεν έκανε ένα βήμα παραπάνω για να φτάσει στον ενδεχόμενο δόλο που διεκδικήσαμε με το δικηγόρο μας και είμαστε ναι μεν ικανοποιημένοι γιατί η καταδίκη αποφασίστηκε, όμως δεν είμαστε ανακουφισμένοι.

Η πράξη του εμάς μας αφήνει αιώνια καταδικασμένους. Κάθε μέρα πίνουμε το δηλητήριο. Θέλω να καλέσω τους αρμόδιους αλλά και την κοινωνία, σε επαγρύπνηση γιατί αναρωτιόμαστε πόσοι άλλοι γονείς θα ζήσουν τον εφιάλτη που ζούμε και εμείς σε μια χώρα που με τους νόμους που έχει, δίνει ασυλία στους εγκληματίες της ασφάλτου.

Αυτή η απόφαση είναι μια ακόμα απόφαση ασυλίας στους εγκληματίες της ασφάλτου. Ήταν και άλλοι που συνέτειναν σε αυτό το στημένο έγκλημα. Θα σας πω πολύ συγκεκριμένα ότι υπήρχε ένα αυτοκίνητο το οποίο ήταν παράνομα σταθμευμένο πάνω στο οποίο χτυπήθηκε το κεφάλι της και κατέληξε στην εντατική. Αυτό το όχημα έχει μόνο μια κλήση από την τροχαία…»!

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top