Εικόνες ντροπής και πάλι εκτυλίχθηκαν έξω από το 1ο δημοτικό σχολείο στο Ωραιοκάστρο. Αφορμή, η φοίτηση των προσφυγόπουλων. Αντιεξουσιαστές και λεγόμενοι Πατριώτες ήρθαν στα χέρια.

Ένα μέλος της Πατριωτικής κίνησης πολιτών πέφτει θύμα άγριου ξυλοδαρμού μέσα στον προαύλιο χώρο από μέλη αντιεξουσιαστών, με πέτρες, φτυάρια και γυαλιά.

Το μέλος της οργάνωσης, η οποία είναι κατά της ένταξης των προσφυγόπουλων στο σχολείο, έγινε αντιληπτό όχι από την αστυνομία, αλλά από τους αντιεξουσιαστές που τον χτύπησαν στο κεφάλι.

Με αίματα στο πρόσωπο, λοιπόν, ο 24χρονος Γιώργος οδηγήθηκε σε ασθενοφόρο που τον μετέφερε στο νοσοκομείο. Ο Γιώργος βρίσκεται ακόμα στο νοσοκομείο, ενώ χρειάστηκε ράμματα στο μάτι. Φέρει πολλαπλά τραύματα στο κεφάλι και το πιο πιθανό είναι ότι δεν θα πάρει εξιτήριο σήμερα, Δευτέρα. Δίπλα του βρίσκονται οι γονείς του, που δηλώνουν συγκλονισμένοι από το μένος με το οποίο χτυπήθηκε το παιδί τους από άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου. Αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι όλοι κοιτούσαν το περιστατικό αμέτοχοι.

 

 

Οι αστυνομικοί, που από το πρωί προσπαθούσαν να εμποδίσουν  την επέκταση των επεισοδίων, όχι μόνο έμειναν αμέτοχοι, αλλά παρακολουθούσαν από απόσταση τον ξυλοδαρμό του.

Από το πρωί, ανάμεσα στους αλληλέγγυους που πήγαν να συμπαρασταθούν στα προσφυγοπούλα, τάχθηκε μια ομάδα αντιεξουσιαστών. Ο δρόμος έξω από το σχολείο μετατράπηκε σε πεδίο μάχης. Απ’ τη μια πλευρά, οι αντιεξουσιαστές, ενώ από την άλλη, τα μέλη της Πατριωτικής κίνησης. Στη μέση, η αστυνομία.

Έξω από το σχολείο, πετάχτηκαν φυλλάδια στα Αραβικά, κάτι που έκανε ακόμη πιο έκρυθμη την κατάσταση.

Από την ένταση, δεν την γλίτωσαν και οι δημοσιογράφοι που εμποδίστηκαν κάποια στιγμή να μεταδώσουν ζωντανά τις εικόνες.

 

Tags: