ΑΝΑΤΡΙΧΙΛΑ! Ο ιατροδικαστής ΑΠΟΚΑΛΥΨΕ πώς πέθανε το 6 μηνών βρέφος στην Κρήτη

Το άτυχο αγγελούδι είχε βαρύτατες κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις

Επί περίπου πέντε ώρες οι γιατροί έδιναν μάχη για να σώσουν το μωρό που κακοποιήθηκε μέχρι θανάτου από τον πατέρα του και το οποίο τελικά "προδόθηκε" από την καρδούλα του στις 6.35 το πρωί σήμερα, Πέμπτη.

Η διοίκηση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου εξέδωσε ανακοίνωση με συγκλονιστικές λεπτομέρειες για τον θάνατο του βρέφους από τη Σητεία.

Το νοσοκομείο περιγράφει βήμα προς βήμα τις ενέργειες που έκανε το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό για να κρατήσει στη ζωή το άτυχο μωράκι, τις δραματικές ώρες μέσα στο χειρουργείο αλλά και τα αποτελέσματα τις ιατροδικαστικής εξέτασης, η οποία και έδειξε ότι το παιδί πέθανε από τις κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις που έφερε.

Οι γιατροί παρέλαβαν στη μία τα ξημερώματα της Πέμπτης το βρέφος κι έκαναν ό,τι ήταν ανθρωπίνως δυνατό για να το κρατήσουν στη ζωή. Η καρδούλα του σταμάτησε να χτυπά στις 5.15 τα ξημερώματα, ενώ γύρω στις 4 το πρωί είχε εισαχθεί στο χειρουργείο. Οι προσπάθειες ανάνηψης που έκαναν οι γιατροί απέβησαν μάταιες και το παιδί κατέληξε στις 6.35 το πρωί. Πλέον, αναμένεται η πλήρης ιατροδικαστική έκθεση και τα αποτελέσματα των ιστολογικών, τοξικολογικών και άλλων εργαστηριακών εξετάσεων που θα δώσουν πλήρη εικόνα για όσα υπέστη το αγοράκι. 

Ο 52χρονος πατέρας του μωρού έχει συλληφθή και νωρίτερα οδηγήθηκε στον εισαγγελέα. Του ασκήθηκε ποινική δίωξη για ενδοοικογενειακή βία και θανατηφόρο σωματική βλάβη. Στη συνέχεια οδηγήθηκε ενώπιον του ανακριτή, από τον οποίο ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί, τη Δευτέρα.

 

Η επίσημη ενημέρωση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Ηρακλείου:

 

"Σήμερα, ημέρα Πέμπτη 19/01/2017, διεκομίσθη στο ΠαΓΝΗ βρέφος, άρρεν, 5,5 μηνών από το Νοσοκομείο της Σητείας. Η πρώτη τηλεφωνική επικοινωνία του Νοσοκομείου Σητείας με τη ΜΕΘ Παίδων του ΠαΓΝΗ, πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης 18/01/2017 στις 22:00. Το βρέφος μεταφέρθηκε σε κρίσιμη κατάσταση στο ΠαΓΝΗ στις 01:00 π.μ, όπου και επαναδιασωληνώθηκε στη ΜΕΘ Παίδων. Πραγματοποιήθηκαν άμεσα απεικονιστικές εξετάσεις και ολόσωμη αξονική τομογραφία, ενώ εισήχθη στο χειρουργείο στις 4:00 π.μ.
Στις 5:15 π.μ το βρέφος υπέστη ανακοπή. Έγινε προσπάθεια ανάταξης με φαρμακευτική αγωγή, με εξωτερική απινίδωση, με αερισμό. Στις 6:35 π.μ το παιδί κατέληξε.
Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις του Ιατροδικαστή, ο θάνατος του βρέφους προήλθε από κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, ενώ εκκρεμούν οι τοξικολογικές, ιστολογικές και άλλες εργαστηριακές αναλύσεις προκειμένου να εκδοθεί το πλήρες πόρισμα. Επίσης, εξετάστηκαν από τον Ιατροδικαστή και οι δυο γονείς.
Σημειώνουμε τέλος, ότι όλες οι Υπηρεσίες του Νοσοκομείου ανταποκρίθηκαν άμεσα στην αντιμετώπιση του περιστατικού".

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top