Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης εξέδωσε η ΕΜΥ,  με το οποίο προειδοποιεί για πυκνές χιονοπτώσεις από αύριο ακόμα και στα πεδινά.

Όπως έχει ήδη γράψει το star.gr, πρόκειται για την τέλεια μετεωρολογική βόμβα, την οποία προέβλεψε έγκυρο αμερικανικό site για τον καιρό, «μιλώντας» για δριμύ πολικό ψύχος που θα «θάψει» την Ελλάδα κάτω από το χιόνι (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ).

ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ:

 

Επιδείνωση  θα παρουσιάσει ο καιρός από αύριο με κύρια χαρακτηριστικά τις πυκνές κατά τόπους χιονοπτώσεις ακόμα και σε πεδινές περιοχές κυρίως της ανατολικής χώρας, τους θυελλώδεις βοριάδες 8-9 μποφόρ στα πελάγη και τη σημαντική πτώση της θερμοκρασίας. 

ΑΥΡΙΟ ΤΕΤΑΡΤΗ  (28-12-2014) ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ:

 

α. Χιονοπτώσεις σε ορεινές, ημιορεινές και σταδιακά και σε πεδινές περιοχές στη Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του βορείου και ανατολικού αιγαίου, τη Θεσσαλία, την κεντρική και ανατολική Στερεά, τις Σποράδες, την Εύβοια και την Πελοπόννησο (κυρίως ανατολική και βόρεια).

β. Τοπικές καταιγίδες στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

γ. Θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι 7-8 μποφόρ και πιθανόν τοπικά 9 μποφόρ στο Ιόνιο και από το βράδυ σταδιακά και στο Αιγαίο.

δ. Σημαντική πτώση της θερμοκρασίας από τα βόρεια.

ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΥΟΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ (29-12-2016) ΕΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ (31-12-2016) ΚΑΘΩΣ ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΙ:

 

α. Χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές στην Ανατολική Θεσσαλία, την, Εύβοια, την Ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), την Ανατολική και βόρεια Πελοπόννησο, τα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη, οι οποίες το Σάββατο (31-12-2016) βαθμιαία θα εξασθενήσουν.

β. Θυελλώδεις βόρειοι βορειοανατολικοί άνεμοι 8 με 9 και πιθανώς τοπικά 10 μποφόρ στο Αιγαίο, με βαθμιαία εξασθένηση την Παρασκευή (30-12-2016). 

γ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα και θα σημειωθεί παγετός κατά τόπους ολικός στα κεντρικά και βόρεια. 

 

Tags: