Τη συμπλήρωση δέκα χρόνων λειτουργίας γιόρτασε το «Κέντρο Ειδικής Φροντίδας Παίδων Πολεμικού Ναυτικού», στο αμφιθέατρο του Πολεμικού Μουσείου. 

«Είναι το μόνο κέντρο που παρέχει ολοκληρωμένη ανίχνευση και πρόληψη, ενώ παράλληλα κάνουμε διάγνωση για νευροαναπτυξιακές διαταραχές και θεραπευτική παρέμβαση» τόνισε στο STAR ο αρχιπλοίαρχος και επιστημονικής Διευθυντής του ΚΕΦΠ, Δημοσθένης Δαμιανός.

Τον Νοέμβριο του 2006, η ηγεσία του Πολεμικού Ναυτικού στα πλαίσια της συνεχούς αναβάθμισης των κοινωνικών παροχών στις οικογένειες του Στρατιωτικού και Πολιτικού Προσωπικού, αποφάσισε την δημιουργία του Κέντρου Ειδικής Φροντίδας Παιδιών.

Σήμερα παρέχει τις υπηρεσίες του σε παιδιά οικογενειών στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων. 

Στο πλαίσιο του εορτασμού των 10 χρόνων λειτουργίας του, λειτούργησε χριστουγεννιάτικο μπαζάρ δώρων για την ενίσχυση του κέντρου.

Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε ειδική εκδήλωση στην οποία βραβεύτηκαν εργαζόμενοι και εθελοντές στο Κέντρο Ειδικής Φροντίδας Παίδων. Την εκδήλωση παρακολούθησαν ανώτατα στελέχη του πολεμικού ναυτικού, η σύζυγος του αρχηγού ΓΕΕΘΑ, κυρία Δέσποινα Αποστολάκη, η Πρέσβυς Καλής Θελήσεως της Ουνέσκο κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη, αξιωματικοί του πολεμικού ναυτικού και εργαζόμενοι του κέντρου ειδικής φροντίδας. 

Το κέντρο λειτουργεί σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στις εγκαταστάσεις του Ναυτικού Νοσοκομείου Πειραιά και έχει στελεχωθεί από εξειδικευμένους  επιστήμονες.

Τα έσοδα από το μπαζάρ θα χρησιμοποιηθούν για την αναβάθμιση των κοινωνικών υπηρεσιών του κέντρου Κέντρου Ειδικής Φροντίδας Παίδων. 

Tags: