Αυτή είναι η ιατροδικαστική έκθεση νεκροψίας-νεκροτομής του 21χρονου Νικόλα Χατζηπαύλου

Mήνυση κατ΄αγνώστων κατέθεσαν οι γονείς του

Στο φως της δημοσιότητας έφερε η εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα», την ιατροδικαστική έκθεση νεκροψίας-νεκροτομής του 21χρονου Νικόλα Χατζηπαύλου.

Ο νεαρός φοιτητής σύμφωνα με τον ιατροδικαστή Ρόδου, έχασε τη ζωή του έπειτα από πτώση που είχε από βράχο.

Ωστόσο οι γονείς του αμφισβητούν αυτό το πόρισμα και το πρωί της Δευτέρας κατέθεσαν μήνυση κατ΄αγνώστων στ ΓΑΔΑ, ζητώντας να μάθουν την αλήθεια για τον θάνατο του παιδιού τους, δηλώνοντας πως θα εξαντλήσουν κάθε νόμιμο μέσο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Γονείς νεκρού φοιτητή στην Κάλυμνο: «Θα εξαντλήσουμε κάθε νόμιμο μέσο»

Ραγδαίες εξελίξεις: Μήνυση κατ’ αγνώστων κατέθεσαν οι γονείς του νεκρού φοιτητή στην Κάλυμνο

ΤΙ ΑΝΕΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΙΑΤΡΟΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΝΕΚΡΟΨΙΑΣ-ΝΕΚΡΟΤΟΜΗΣ

«Πτώμα ανδρός αρτίας σωματικής διαπλάσεως σε κατάσταση αρχόμενης σήψεως.

Κακώσεις: Σε όλες τις επιφάνειες του σώματος εκτός της αριστερής πρόσθιας μηριαίας χώρας και τμήματα της αριστερής πρόσθιας θωρακικής χώρας και της κεντρικής ράχης, διαπιστώνονται διάσπαρτες, πολλαπλές εκδορές, εκχυμώσεις, αιματώματα και ρηκτικά ολιστικά τραύματα.

Εκ των εκδορών οι περισσότερες είναι χαρακτηριστικές διά τριβής γενόμενες, κάποιες απλές επιφανειακές που δείχνουν την ολίσθηση του σώματος κατ΄ εφαπτομένη με τραχεία επιφάνεια και άλλες με συνοδές εκχυμώσεις και υποκείμενα αιματώματα που δείχνουν επιπλέον την κάθετα προς την επιφάνεια του δέρματος εφαρμοσμένη δύναμη της βαρύτητας.

Οι εκχυμώσεις όλες και τα αιματώματα είναι επίσης απότοκο των προσκρούσεων. Η επιφανειακή κατανομή τους και η κατά τόπους βαρύτητά τους, υποδεικνύει τη δεξιά πλάγια επιφάνεια του κορμού και του σύστοιχου κάτω άκρου, ως την περιοχή που έχει δεχθεί την ισχυρότερη πίεση.

Κεφαλή: Διαπιστώνονται αιμορραγικές διηθήσεις των υποδόριων ιστών του θόλου του κρανίου. Τα οστά του κρανίου ακέραια. Ο εγκέφαλος σε αρχόμενη σήψη, δεν παρουσιάζει σημεία κακώσεων μακροσκοπικώς ορατών.

Οι εσωτερικές κακώσεις όπως περιγράφησαν είναι όλες, εν ζωή γενόμενες και σύγχρονες με τη τις εν ζωή εξωτερικές».

 

Να σημειώσουμε, ότι οι γονείς του Νικόλα Χατζηπαύλου ζητούν τη διενέργεια δεύτερης νεκροψίας – νεκροτομής στη σορό του παιδιού τους από άλλον πραγματογνώμονα.

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top