Μετά από την μαραθώνια απολογία του που κράτησε πέντε ολόκληρες ώρες, ο Παραολυμπιονίκης που κατηγορείται ότι πυροβόλησε και σκότωσε τον 47χρονο Μάριο Λουκόπουλο μέσα στο πρακτορείο ΟΠΑΠ που διατηρεί στο Μοσχάτο, αφέθηκε ελεύθερος.

Εισαγγελέας και ανακριτής, αποφάσισαν ο 39χρονος να τεθεί σε κατ΄οίκον περιορισμό με ηλεκτρονική επιτήρηση («βραχιολάκι»).

Κατά την απολογία του, ο Παραολυμπιονίκης ζήτησε πολλές φορές «συγγνώμη», και ισχυρίστηκε ότι δεν ήθελε να σκοτώσει αλλά αντέδρασε έτσι από φόβο.

Ενώπιον του ανακριτή βρέθηκε και ο προπονητής του Παραολυμπιονίκη, ο οποίος κατέθεσε ως μάρτυρας υπεράσπισης.

Κατά την έξοδό του από τα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων, ο συνήγορος υπεράσπισης, Πέτρος Μαντούβαλος, δήλωσε:

«Είμαστε απόλυτα ευχαριστημένοι απο την εξέλιξη της δικαστικής διαδρομής. Εφαρμόζεται για πρώτη φορά σε απολογούμενο ο όρος της ηλεκτρονικής επιτήρησης. Ο Παραολυμπιονίκης κρίθηκε δράστης υπό ειδικές συνθήκες. Η υπεράσπιση δηλώνει ικανοποιημένη από την εξέλιξη αυτή.

ΤΟ ΘΥΜΑ

Δήλωσε τη λύπη του για αυτό που συνέβη. Το καλύτερο μνημόσυνο ήταν ότι ο ίδιος υπήρξε ειλικρινέστατος στην απολογία του. Και αυτή να είναι η συγγνώμη του. Ο κατηγορούμενος είπε πως υπήρξε αντιδικία σφοδρή μετά και την προκλητική παρουσία της άλλης πλευράς. Ζήτησε πολλές φορές συγγνώμη, υποστηρίζοντας πως δεν είχε είχε πρόθεση να προχωρήσει σε ανθρωποκτονία».

Να αναφέρουμε τέλος, πως το όπλο του φόνου δεν ανήκε τελικά στο θύμα, τον 47χρονο Μάριο Λουκόπουλο, αλλά στον 39χρονο που το κατείχε παράνομα εδώ και περίπου 5 χρόνια.

ΤΙ ΕΙΠΕ Ο 39ΧΡΟΝΟΣ ΠΑΡΑΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΦΙΞΗ ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΑΝΑΚΡΙΤΗ

Αφού πέρασε το Σαββατοκύριακο στα κρατητήρια της ΓΑΔΑ, ο Βασίλης Τσαγκάρης οδηγήθηκε το πρωί της Δευτέρας (27.03.2017) στον ανακριτή για να απολογηθεί.

«Είναι δύσκολη στιγμή σεβαστείτε την σας παρακαλώ», είπε στους δημοσιογράφους που ζητούσαν μια δήλωση και τον ρωτούσαν αν το όπλο με το οποίο έγινε το φονικό, ήταν δικό του, όπως έχει υποστηρίξει στην κατάθεσή του.

Tags: