O Γιώργος Ρήγας έφτιαξε τον πιο νόστιμο μεζέ για το μεσημεριανό τραπέζι

Μία εύκολη και πεντανόστιμη συνταγή

Ακούστε το άρθρο --:-- λεπτά

Θέλετε να φτιάξετε κάτι νόστιμο και γρήγορο για το μεσημεριανό σας τραπέζι; Μία καλή ιδέα είναι αυτή που έδωσε στους τηλεθεατές της εκπομπής Breakfast@Star o Γιώργος Ρήγας.

Συνταγή για παραδοσιακά γιουβαρλάκια αυγολέμονο

O Γιώργος Ρήγας έφτιαξε τον πιο νόστιμο μεζέ για το μεσημεριανό τραπέζι

Ο σεφ μετά το νόστιμο ρολό κοτόπουλο γεμιστό με κίτρινο ελαφρύ τυρί και λαχανικά που είχε φτιάξει για τους τηλεθεατές του Breakfast@Star, το λεμονάτο κοτόπουλο με τις bady πατάτες και το λαχταριστό ριζότο με κοτόπουλο,  ετοίμασε πεντανόστιμη τηγανιά κοτόπουλο με κάρι, πάπρικα και θυμάρι και έδειξε βήμα-βήμα στους τηλεθεατές τη διαδικασία.

Υλικά της Συνταγής 

Για την τηγανιά

 • 700 γρ. φιλέτο κοτόπουλο 
• 1 μεγάλο κρεμμύδι
 • 1 πιπεριά
 • 200 γρ. μανιτάρια φρέσκα
• 2 κ.σ. ελαιόλαδο
• 1 κ.γ. κάρι
• 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
• 1 κ.γ. φρέσκο θυμάρι
• ½ φλ. λευκό κρασί
 • 100 ml κρέμα γάλακτος
• Αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι
• Ψιλοκομμένος μαϊντανός
 
Για το ρύζι μπασμάτι με αρακά:
• 1 φλ. ρύζι μπασμάτι
• 1 φλ. αρακάς 
• 2 φλ. νερό ή ζωμός λαχανικών
• 1 κ.σ. βούτυρο ή ελαιόλαδο
• Αλάτι   

O Γιώργος Ρήγας έφτιαξε τον πιο νόστιμο μεζέ για το μεσημεριανό τραπέζι
 

Εκτέλεση της Συνταγής 

Τηγανιά κοτόπουλο

1. Ζέστανε το ελαιόλαδο σε μεγάλο τηγάνι. 2. Πρόσθεσε το κοτόπουλο και σοτάρισε σε δυνατή φωτιά μέχρι να ροδίσει απ’ όλες τις πλευρές. 3. Ρίξε το κρεμμύδι και σοτάρισε 2-3 λεπτά να μαλακώσει. 4. Πρόσθεσε τις πιπεριές και τα μανιτάρια, ανακάτεψε μέχρι να μαραθούν. 5. Πασπάλισε με το κάρι, την πάπρικα, το θυμάρι, αλάτι και πιπέρι. 6. Σβήσε με το κρασί (αν βάλεις) και άφησέ το να εξατμιστεί. 7. Πρόσθεσε την κρέμα γάλακτος ή το γιαούρτι, χαμήλωσε τη φωτιά και άσε το φαγητό να σιγοδέσει για 5-6 λεπτά. 8. Στο τέλος ρίξε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και ανακάτεψε.  Ρύζι μπασμάτι με αρακά 1. Ξέπλυνε το ρύζι καλά με νερό για να φύγει το άμυλο. 2. Σε κατσαρολάκι, ζέστανε το βούτυρο ή το λάδι και ρίξε το ρύζι να γυαλίσει. 3. Πρόσθεσε το νερό (ή ζωμό), τον αρακά και λίγο αλάτι. 4. Μόλις πάρει βράση, χαμήλωσε τη φωτιά, σκέπασε και άσε να σιγοβράσει για περίπου 10-12 λεπτά μέχρι να πιει τα υγρά του. 5. Σβήσε τη φωτιά, άφησε το ρύζι σκεπασμένο 5 λεπτά και αφράτεψέ το με πιρούνι.

 

Δείτε το Breakfast@Star 


 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top